[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (136) 幾時出85gmii

807 回覆
3 Like 0 Dislike
我開波組合都一樣,唔太夠影小動物
之後買埋t 70180 2.8
Ching你少癲
你窮唔代表人地窮
想第一時間買到心頭好跟本來咩spec冇關
用跌價個差額黎買等跌價個一年咪
金錢咪時間,正常人都理解到

真心唔想話你癲,但你追住黎咬有點on9
師兄收手啦
依家買z6iii有咩問題
個個想舉重升z8?
其實從來得精唔精明,邊有話啱唔啱
電子野向來都係慢慢就降價
電子嘢負擔到當然係有新買新
有買貴冇買錯
擔心買貴咗不如擔心買完
最後玩幾玩冇癮長放防潮箱
一次過買機連兩支鏡應該會大出血
咁我都照咁試下先,練習完再買多支長焦,唔該師兄
想一支過有請t28200
目前2450 呢口價有d 貴

2070/副廠大三元抵玩d
第一支鏡想配返原廠
同埋就歐遊,諗住拎埋去影。
之前見有師兄講買2450不如上2470,其實係咪尼?
睇你想有幾輕便
有budget 接受到重量一律建議直上
差價而家太少,有錢唔怕重真係買gmii抵
不過c系機配gmii建議去試試手感
唔撚2.8其實仲有2070f4小三元呢個選擇
唔想帶太多支鏡出遊,最好一支過
我再細諗下先,突然醒起可以影籃球比賽,好似又多左個需求
有錢就要亂用?
講到Z63就好輕咁
對好多人黎講碎銀黎架咋
我見gmii細鋪賣13k, 肥花同Dbase好似都係公價?
我新手好似都係穩陣啲算
遲下去sony睇下有無得試下手感先,唔該師兄
想問下大家,
如果要 import D相入lightroom classic, 咁應該要係setting入面點整, 先可以import完d 相, 係lightroom classic入面係冇經過調色?
因為我就咁用相片檢視器去開張相, 同係lightroom classic入面睇D相既色唔一樣既

有冇得較import d相入去lightroom classic之後, 佢咩都唔幫我調呀
影運動同動物70200之類實用好多
景就睇你風格
你都癡撚線嘅
人哋啲錢點樣用都要你管?
人哋買自己鍾意嘅嘢都叫亂用?
屌你老母你仲惡撚過共產黨
話你係死大陸仔真係無撚錯
人哋嘅錢點樣用真心關佢撚事咩
佢癡撚線嘅
raw本身唔預你直接開嚟睇
佢本身只係一堆sensor data

windows show嘅係raw附帶嘅embedded jpeg
lightroom show嘅係raw經color profile之後轉出嚟嘅preview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞