有病唔賠?! 兒子為腦癌父Claim保險因無申報腰痛被cut單

910 回覆
201 Like 4 Dislike
呢啲咪case by case lol , 除左傷風感冒有無因為其他問題看醫生?

例如:
持續發燒
貧血、精神疲倦
食慾不振、身體消瘦
手腳出現瘀斑
皮疹
牙齦出血和流鼻血
易受細菌或病毒感染
頸部或其他部位淋巴腺脹大
骨痛、關節痛
肚脹、肚痛、肝臟及脾臟脹大

全部做過所有驗血報告同檢驗結果都要申報架bo 。

另外係咪early claim 已經因素已經差好遠啦。
人哋要賠百幾萬,係咁嚴啦
支持你開保險公司
個個俾萬幾蚊你就好爽快賠百幾萬
你開我實幫你宣傳
國咩營呀,公立醫院免費咪已經達到效果
岩啊,因為之前真係好多大陸人呃保險,搵左身體健康d 人買保險,但搵已經有癌症病人去睇醫生,借用左身份證。所以宜家一定查得好詳細。

https://www.icac.org.hk/tc/p/press/index_id_1824.html
痴線呢堆野根本普通感冒都會中
淋巴結脹大你病毒感染都會有架
肚脹肚痛流鼻血邊個人未試過
骨痛呢d 人老就會架啦

重點係醫生果陣都冇flag 有問題
人地唔報好正常 邊個會relate 到癌症
所以咪話龍門任擺
投保就乜都ok
claim 錢要挑刺踢單根本唔難
實搵到有d 唔關傷風感冒事既記錄然後話你唔保
問題你依家要人賠錢
掉轉你係賠錢果個係咪咁爽快,係既話就快啲開公司,樓上大把人會幫襯你
睇個醫生咩病都知,咁唔洗做身體檢查啦
保險狗 唔夠人駁就攞d 小學雞論點
你d 辯駁同你阿媽個波罩你一樣level
果然咩水平既人做咩工
同埋你有權上訴去保險業監管局覆核保險公司個決定,得唔到理想解決方案亦都可以去區域法院處理。

如果你覺得自己岩,保險公司係要賠錢,最尾都贏咁樣怕乜?
你講果堆symptoms我無事無幹都中一半
you should quit using Google for diagnosis
支持你開保險公司
唔開你正死狗慷他人之慨既垃圾廢物
普通人已經盡咗要做既野求醫
醫生都冇話要做身體檢查
你expect 人地唔信醫生判斷 自己再檢查到有病為止
唔信醫生唔通信你呢 d 爛鬼下欄sales 狗咩
水魚之都,只打自己人
所以支持事主搞大佢
就係你呢d 保險狗覺得普通人唔敢打官司
先大模廝樣攞法律黎躂人

唔洗同我講法律 我實熟過你
咪係,佢有1000萬都唔駛上連登嘈啦。
不嬲保險嘅嘢,十萬八萬樓下嗰啲賠得都好疏爽,當係恩恤你班人,費事做臭個名,陣間成堆人唔俾錢自己公司

但係你如果claim啲二、三十萬嘅,第一次都仲可能勉勉強強,之後你老咗再有大型嘅索償,就會開始同你查根究底驗屍咁樣,然後搵個理由話唔賠償再cut你單
果位會員係法律界人士黎……
保險狗保險公司PR全面進場!
一開波話唔保,仲可以搵政府有資助
而家兩頭唔到岸

好慘
床單閪
人哋律師嚟㗎人哋唔憂米,當年畢咗業環遊世界,之後先返嚟搵工,一定有撚錢過你條保險閪
公立始終有啲貴藥新藥要自費
如果有國營醫保就可以cover到呢方面嘅藥
佢打唔打官司,贏定輸同我無關係架bo ,加上呢單嘢無agent ,完全唔關保險agent 問題。你係要拉埋一齊講。
做咩縮
外國就唔係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞