有病唔賠?! 兒子為腦癌父Claim保險因無申報腰痛被cut單

910 回覆
201 Like 4 Dislike
咁我又唔同意啵

以我所知,如果你20歲開始買保險 20歲之後發生嘅嘢都應該係唔需要申報? 呢樣嘢我唔肯定。 但我一路嘅理解都係如果你一出世就買 咁你就乜都唔需要申報 就算你中咗cancer 你有錢得滯自己俾 唔報保險 再下次有咩事係咪都照保? 呢樣野係我一路以嚟嘅認知,但係我唔肯定係咪真。

如果我以上嘅認知係正確嘅話 咁我又覺得你66歲先去買保險其實係輸打贏要 保險本身就係一項投資 所以我覺得後生嘅人如果負擔得到買適量嘅危疾係冇問題

但如果我以上認知係唔正確嘅話 咁我同意保險戇撚鳩

但利申我自己嗰啲危疾醫保 喺屋企人20歲開始就幫我買 我哋係乜都冇申報過之後
所以話你呢啲保險狗正乞衣

你一係一開始就唔撚受人保;唔好又要搏嗰啲雞碎錢,到人地真係出事又要輸打贏要
條友唔撚識,腦癌膠質瘤係可以一發出泥已經第4級(=其他癌症嘅末期)。佢自己試下就知個過程幾快架啦
驗血驗到有啲指數異常咪會繼續驗
你啲人真係無常識喎
首先佢唔需要覺得自己一定係腦癌,只要覺得自己係有啲大病就夠啦,所以咁樣去買保險,其他大病做手術都要錢,亦遠多過保險費
今次受害人嗰隻係Glioblastoma,由有徵狀MRI大概證實到死亡,快嘅可以幾星期,再頂尖嘅醫生都唔可能預測到件事去得有幾快;就算攞到最好嘅治療,如開刀切完電療化療標靶,生存中位數都係15個月咁上下,根本冇可能知有事再買保險嚟呃保險公司
叫你買個陣就乜都得,買左就乜都唔得。
原來你覺得保險咁差重繼續買保險,咁撚犯賤既
屌你老母,腦癌呀,有BBB㗎,驗乜撚嘢血指數呀,唔撚識自己google下乜嘢叫BBB啦
係呀無用,所以你留港咪弱智,但你條弱智唔撚認自己弱智
我冇買保險,亦都勸人遠離你呢啲輸打贏要嘅保險狗
原來留港又多一個缺點,咁你又留港,所以你咪弱智囉
都話佢唔需要知道係咩病,只需要係有病就夠
身體檢查梗係驗血啦,原來癌症唔會影響其他血液指數
咁你又話咩他朝君體也相同,人哋咪話唔好買,唔買咪唔怕俾人呃
傷風感冒係唔係病?三高呢?而家衰老都話係病嚟呀

都係嗰句,祝你班保險狗出事嗰陣,被保險公司用相同手法,報漏一次傷風感冒踢你保
屌你都廢事唔識就google下
get educated
傷風感冒係病,三高都係,而家衰老係病嚟呀
但依啲唔會令你俾萬六蚊保費去醫

我一直話叫人唔好買保險,又話過我一早移咗民,都俾你老屈保險狗,保險公司都話有事主漏報紀錄先唔賠,你哋乜證據都無就話人保險狗,你哋重衰過保險公司
咁你咪講吓點解會無故走去驗腦
果然係戇鳩仔嚟,教埋你,BBB係 blood brain barrier,自己google睇下係乜嚟啦

腦cancer只有MRI先可以大概估到係GBM
驗血驗到呀嘛醫生
我咪問你發生咗啲咩先令事主走去做mri
我咪問你發生咗啲咩先令事主走去做mri
做得保險都係人渣敗類
d 廣告吹到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞