有病唔賠?! 兒子為腦癌父Claim保險因無申報腰痛被cut單

910 回覆
201 Like 4 Dislike
佢地會覺得啲投保人要識問醫健通攞啲archived old record

識呢啲嘅話保險公司就唔使有員工啦
員工唔教,又assume投保人識自己另外申請
我真係想知佢係俾咩醫健通紀錄,俾完可以俾保險公司搵到佢漏報
所以樓豬依個行內人都笑事主幫襯信諾係戇鳩
訪問好似有提個醫健通得幾年嘅資料
一定無咁少,而且信諾係話報漏幾年前紀錄
講真,擺明想踢單,一定從嚴處理,宜家即刻cut 單唔賠,廢事個客拎70萬不停咁醫,醫萬又claim ,成條數變了花幾百萬,犧牲一個,可以救幾十個客,商業上好合理。
屌你老母
條片都講
金額大五花百門cut 單
政府咁都唔理
市民仲有乜信心
AA真係仆街
唔上新聞根本無人會知

保險狗咁惡

遲下啲條款出街無帶口罩都cut你單
我試過直接向醫管局申請病歷
病歷只會有客觀的數據
例如血糖等等的數字係幾多
唔會睇到自己曾經同醫生講過d咩
而病人同醫生講過d乜係有紀錄 只係病人申請病歷時 醫管局唔會比你
唔排除係有其他途徑申請拎得到 但我唔知
我記得申通醫療報告同申請醫療記錄係唔同嘅。
報告係醫生將你嘅情況總結,再寫出黎。
記錄係可以成份牌板copy俾你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞