有病唔賠?! 兒子為腦癌父Claim保險因無申報腰痛被cut單

910 回覆
201 Like 4 Dislike
你就離地

最大誠信的含義是指當事人真誠地向對方充分而準確的告知有關保險的所有重要事實,不允許存在任何虛偽、欺瞞、隱瞞行為。

覺得有事先買係符合最高誠信原則(utmost good faith),佢要求的係申報誠實
而且你連3萬都唔移,講春咩
講完無錢分講嚟托呀
你依啲垃圾咁鍾意想有free lunch食
https://heho.com.tw/archives/15922#:~:text=%E6%9C%80%E5%B8%B8%E8%A6%8B%E7%9A%84%E8%85%A6%E7%99%8C,%E9%83%BD%E5%9C%A830%EF%BC%85%E4%BB%A5%E4%B8%8B%E3%80%82

你新進專科權威?

可以幾個星期就死,你聲稱幾個星期就死既機會係幾多?

就咁google都話有50%患者的存活時間只有9~12個月

當然我唔知佢邊隻腦癌

但你隔住mon診證倒邊隻腦癌又講倒幾時死

你似權威
之前有單屈人植物人就係咁。事主係中左風雖然唔係點郁得,但唔會有生命危險。而佢手係有輕微活動能力接到波,醫生話個治療方法係可以醫到(好似阿mo咁)。個情況最終係一定會claim盡3千萬

保險公司賠左300-400萬都縮沙。話佢係植物人況態而植物人係不保事項唔賠
我真誠想你開保險公司糾正歪風
你睇樓上幾多人信唔過現有啲保險公司
佢哋靠哂你
律師絲打。嗰條友應該係生活上毫無成就,仲要好失敗,所以上到嚟只要有人對佢嘅言論立場有所不同,佢就會好似個黐線佬咁潑婦罵街鬧你,然之後等自己以為成功

殊不知佢自己講嘢其實完全係一舊屎
你講緊你自己
你話你幾柒呀
講野成個錄音機咁
仲要跳掣果隻講黎講去得呢句
因為我真係想你開保險公司糾正歪風
事實講幾多次之後會唔同既咩
是鳩但啦
喺街比隻狗吠唔通吠返佢轉頭咩
係佢係咁quote 我好撚煩
因為我真係想你開保險公司糾正歪風
好心咪理條友啦反駁隊黎,我一早block 柒左
你繼續用呢個模式去回覆囉
我真係想睇多啲

我逐個逐個幫你cap低,攞出嚟做教材,俾人了解吓究竟你係屬於乜嘢嘅精神疾病
你又唔係無料,你又唔係無錢,你又唔係無心,又唔係無人支持,又唔係無人幫襯,點解唔開呢
我以為白卡之子已經夠低級㗎啦
但有時白卡之子都仲可以引經據典講到少少知識出嚟

呢個直頭係低級人肉錄音機
慢慢cap啦
我理撚得信諾生定死

依家係你班on 9 喱民抱住唔合理期望覺得存在既出險都要保先叫合理

我唔係做人壽保險

但精算同核保,基本上冇price in 呢d risk
同埋正常保單白紙黑字都會寫左存在既問題係唔會保,當然我冇張單

但人地如果照保單條款都要比你屌你真係痴線
事實就算講幾多次都唔會唔同
不過你條弱智唔知係正常
你又唔係無料,你又唔係無錢,你又唔係無心,你又唔係無人支持,你又唔係無人幫襯,你又唔係黐線佬咁潑婦罵街,你又唔係生活上毫無成就仲要好失敗,你又唔係狗吠,點解唔開呢
唔好再講,班保險孽大帝會嬲鳩
其實我都係讀law出身

佢d point真係無法律意識到爆
凶下d小學畢業的阿婆可能ok 的
我鼓勵緊佢開保險公司糾正歪風,你抹黑我咁做你有咩居心呀,你想睇人無錢醫病,你咁撚仆街都有
我要糾正
唔係冇price in 呢d risk,依家係大機會投保時已存在, 都唔係保緊既risk,係叫明搶要你賠
又多個有料既人,你哋可以合作開保險公司糾正歪風
信諾呢幾年好似轉左手比chubb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞