有病唔賠?! 兒子為腦癌父Claim保險因無申報腰痛被cut單

910 回覆
201 Like 4 Dislike
你俾得人投
申報咗幾多,有幾真確,得投保人先知
Exclusion 都係base on你比嘅料同埋medical reports
冇可能可以核實哂所有紀錄,內地嘅更加未必睇得到

事實上,有好多上咗年紀都搏大霧
明明帶住病痛,食咗幾十年煙
聰明地諗住拎好多醫療紀錄會過板

你話買咗兩三後年先claim,可信性都叫高啲
半年, 真係early claim中early claim

玩網上投保,最好自己睇清楚條款先
醫保,有閒錢,生小朋友咪買
咁呢單case無呀嘛
同埋你講果啲通常三高長期病,癌症點博大霧呀cls

撐保險果啲人真係無理智,講啲野出黎都on9過人
其實有精算師睇住,又有限制保額
正常咁經營健康類嘅保險根本唔會蝕(呢個係講緊健康,車保火保果啲另計)
係啲保險公司當自己直銷傳銷咁經營,又要賺盡先搞到出撚晒事
保險其實都係唔應該民營,應該國營
醫療保險其實都係唔應該民營,應該國營
同保險佬對賭 有冇病都係你輸
仲要賠都未必有得賠
當然可以投保,索償金額大到時候decline 咪得,反正你破產姐。
半年就未期腦癌,已經高度懷疑係帶病投保啦,可能係大陸驗左有癌症即刻回港買保險,保險公司蝕左成30萬比佢算係甘,成20倍賠率。
網上買,個anger未見過佢老豆。咪懷疑佢買嗰陣已經講唔到野
買前 乜都保
買後 保你老母
因為睇左佢case ,咁樣醫法賠70萬比佢,又繼續醫,咁樣分分鐘咪醫幾百萬? 未計之後復發bo ,所以支持30萬就應該cut 左單case 佢。

為左1個case 賠成幾百萬,搞到大家加好多保費,其實受害者先係連登仔。
邊間? 開名未
果30萬好似叫佢嘔番出黎
其實佢咁老先買,話無野隱瞞我都唔信
腦癌好快死,點拖半年
老母麵都係腦癌

起底又一個空acc
係咪而家發現單野上電視,開始要抹黑投保人
其實睇返報單做人就得
咩叫分分鐘醫幾百萬,你當初份合約寫幾多咪幾多

30萬就cut以後唔使旨意有人再買保險
30萬就cut以後唔使旨意有人再買保險
大把人戶口有30萬
點解要買保險
即係頂多買30萬保額就算
再買多d都冇用
本身賠率成team 精算計好曬
法律team 睇住有冇人厄保
正常運作下點都唔會輸

係保險拎曬d 錢炒基金先玩爛
嗰幾年保險公司玩輸股就好大機會claim 唔到

固倫公主2024-2-3 14:52:19下,點會啊,我都係PT 做保險,一個月開2單 都有額外幾千蚊收入啦。 邊個叫你未考到牌就入去做先。

仆街AA狗固倫公主開始出黎抹黑事主啦

大家以後仲敢唔敢買醫保
後撚悔做保險
https://lih.kg/BCdmyhX
#288 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

補返source
仆街保險狗固倫公主開始出黎抹黑事主啦

大家以後仲敢唔敢買醫保

唔好意思字都打錯
咁自己儲好過啦
仲要俾錢保險agent賺,保30萬,中間應該有一兩萬攞咗黎做agent人工
條友連保險個真正意義都未明白
仲做保險agent
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞