有病唔賠?! 兒子為腦癌父Claim保險因無申報腰痛被cut單

910 回覆
201 Like 4 Dislike
保險狗死全家 。更正
的確,公家醫腦癌grade 4手術係唔洗錢嘅,一線嘅電療化療都係唔洗錢(用個多鳩餘嘅TTF除外),真係冇必要靠保險狗
其實保險公司得兩樣唔賠,呢樣同嗰樣
你都on9 保唔保決定權係保險公司到 唔係個客本身
保得就應該要賠
因為佢條款寫明漏報就唔賠
你買得就要跟保險公司做
我就冇追晒成段片啦,但係我都有啲印象呢單嘢嘅

咁你講起話身體檢查,我又有少少疑問:

人哋嚟投保,其實我好支持保險公司要求投保人,特別年老投保人去做身體檢查

但保險公司有冇要求投保人咁做先?保險公司又冇寫明要投保人做乜嘢項目嘅身體檢查先?

如果保險公司有要求投保人咁做,而投保人拒絕,咁咪投保人問題囉;否則,保險公司冇要求情況下,投保人點解要自己做晒驗身計劃再交俾保險公司去考慮?

就算做晒驗身計劃咁又點呢?保險公司會唔會去考慮我嘅驗身計劃係咪詳盡、合乎佢心水呢?
拗柴可能都要報
66歲連做個全身身體檢查都唔做,真係唔算最高誠信
就係寫明漏報唔賠所以咪唔洗你做身體檢查

你覺得人哋條款harsh你可以唔買

條款人哋寫梗係會保障佢哋先

所以我先鼓勵樓上果個律師開保險公司行佢果套造福他人
咁都係嘅
保險條款蠱惑嘢,一定係你哋公司嘅律師最清楚
亦都教晒你哋呢班咁嘅agent,點樣講啲唔講啲
即係有心人裝無心人

不過明知自己啲條款有蠱惑,仲講到自己冇問題嘅,都係得你哋呢班咁樣嘅厚顏無恥床單經紀先會講得出
求其鳩作個病痛都可以關事嘅
咁保險要嚟做乜
要救命果時唔救命
呢到d保險狗係咪有病
人哋都唔建議人買保險 走去叫人開保險公司
你自己都唔食中餐會唔會走去開中餐廳呀?
咁多人係咁天真以為保險公司開善堂,定以為自己好撚醒以為保險公司蠢到唔識保障自己,可以留到66歲又唔洗做身體檢查就買到保險兼賠得好爽手
屌你老味
真係世界上得你班保險狗,先至可以咁撚厚顏無恥,明明你哋成個行業都有問題,仲諉過於人,講得出「我擺明就係出蠱惑有問題㗎喇,你咪唔撚好買囉」

想當年,你哋行業其中最大嗰間龍頭,自己出啲CEO保,諗住收人天價保費,買完都用唔盡啲錢,點Q知就個個有錢佬都用盡啲保險去做手術做檢查,之後話搬龍門、改條款,都係你哋呢啲仆街行業先至做得
中餐難食先唔食中餐,但你煮得好食你咪會食中餐,你真係弱智

依家佢咁叻教人保險公司點做,梗係叫佢示威啦

不過你條撚樣慣咗死剩把口得個吹字先覺得無問題
就係因為呢D先無人買保險
而保險狗又變到過街老鼠咁
終於有番啲正常人出嚟
話醫保一定要買個啲出嚟講幾句
你真係弱撚智,就係有問題先叫佢以身作則開保險公司糾正歪風

你應該都有腦癌
示範
無人買咪好
所以啲有錢佬咪有錢,咁醒
吓 你知唔知自己講咩野架
假如(中餐=保險)我覺得中餐難食 唔支持人食中餐 走去開中餐廳做咩?
而家係你覺得中餐好食 你開先合理啵
就係中餐同佢心水做法唔一樣 咪唔鬼買囉
你出去見到人哋餐廳煮法 你就要開一間 咁你人生咪好忙
講得多粗口唔會啱架 保險佬
屌你老母死保險狗

讀多兩錢書先出嚟學人駁嘴啦

鳩噏一輪串鳩人哋話叫人開保險公司,根本就係冇point求其發晦氣

而家仲咒鳩人有腦癌
你快撚啲買多兩份保險俾自己同你老竇老母啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞