有病唔賠?! 兒子為腦癌父Claim保險因無申報腰痛被cut單

910 回覆
201 Like 4 Dislike
保咩險
跟本醫療應該全私有化
自己各安天命啦
所以咪話最佳做法就係唔買保險
真呀,咁樣最公平
sor, 呢隻Glioblastoma得三個月,冇半年咁多

輸打贏要嘅保險狗等天收

上面唔記得邊隻保險狗話驗血驗到癌指數先會做MRI,咁撚冇常識嘅嘢都講得出,自己上uptodate睇下 Glioblastoma 有冇可能驗血睇到再講啦
你自己send email 去信諾啦,搵返批單個個鬧好似好少少。
最好叫佢移民去台灣,咪無曬保險問題。
其實愈黎愈多保險唔受case
買到高端都claim唔到
有出黎講 上電視就有咁多
冇講出黎自己硬食既都唔知有幾多
連自願醫保都唔賠
真係咪撚比佢賺算
我咪問發生咗啲咩先令事主走去做mri
https://en.wikipedia.org/wiki/Glioblastoma#cite_note-Sch2007-14
"Without treatment, survival is typically three months."
發現完唔做治療,得三個月命。

每三個月就做一次 MRI / PET CT好唔好?
你由得佢哋發洩啦,唔通佢哋唔知保險係公司決定批唔批,同d agent無關咩,佢地都係想搵個出氣袋發洩下姐

祝你買乜claim乜 早日claim添
屌,依D一定搵到理由話你無報是但一樣
你眼痛,你無報到都可以CLAIM唔到
報哂之後,可以話你果間醫療中心唔係佢指定果間,又可以話CLAIM唔到
終知買醫保就ON9 乜撚野有事就你唔洗用哂D錢
屌你老母啦,咪又係要自己出住先再等你老母臭閪係到左查右查之後等1年半載先比撚返D錢

簽前就講撚到,你突然死左都照賠,屌你老母,一驗到有事就搵理由出黎踢你保
咁撚大間公司
賠呢d 蝕得幾多呀
我咪問發生咗啲咩先令事主走去做mri
你係咪唔識字
我係問發生咗啲咩先令事主走去做mri
我係問,係唔係要keep住每三個月做一次MRI, 先至叫唔係呃保險公司
你條弱智話驗血驗唔到,又話唔會專登去做MRI

所以我咪問發生咗啲咩先令事主走去做mri
你條弱智話驗血驗唔到,又話唔會專登去做MRI

所以我咪問發生咗啲咩先令事主走去做mri

其實點解咁簡單既問題我問成8,9次你都答唔到
PET-CT點會invasive
自己google腦癌有咩signs and symptoms
好心google到既嘢就咪柒問
無知都算 無知+懶真係無得救
Marco爸爸患的是膠質母細胞瘤,是腦癌中最惡,生長速度極快,由確診起計,平均只得15個月壽命

信你定信事主

去年3月上網替爸爸買了一份自願醫保
去年8、9月,爸爸突然出現言語問題

15-6=????
我google過,咪頭痛
所以保險公司話佢漏報頭痛咪唔賠
所以咪問你保險公司要乜條件先認為受害者唔係呃緊佢

佢地大可以要求受保人出示MRI / PET CT先受保㗎喎,佢地有冇咁做?點解要人地索賠先輸打贏要?好人好者點會keep住三個月做一次MRI? 佢呃保險係冇錢賺㗎喎,只係可以claim返私家手術費,佢呢啲情況排公家一個月都有得做,而走去隱暪得三個月命嘅Glioblastoma?
咁簡單嘅問題問撚極都答唔到

所以咪問你保險公司要乜條件先認為受害者唔係呃緊佢

佢地大可以要求受保人出示MRI / PET CT先受保㗎喎,佢地有冇咁做?點解要人地索賠先輸打贏要?好人好者點會keep住三個月做一次MRI? 佢呃保險係冇錢賺㗎喎,只係可以claim返私家手術費,佢呢啲情況排公家一個月都有得做,而走去隱暪得三個月命嘅Glioblastoma?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞