[黃Viu] 換乘戀愛第3季 (3)

986 回覆
2 Like 2 Dislike
公開嗰陣我見多惠得100k 我心諗話晒都叫idol點解霉到咁 快啲大結局兩個美人快啲開channel拍多啲嘢啦
女醫生唔ok咩
覺得佢好有氣質
唔夠其他人突出 又新入嚟
變咗陪跑
由Heart Signal 1睇到而家,9成後半入都係隱形人,一向好憎搞鯰魚,鍾恩樣唔差有性格冇迷戀,又一個完全晒咗。同第一季慧仁一樣
況且唔係佢問題,係今季啲仔太差,都冇得玩。輝賢經典學生冇人吼,東鎮悶蛋呀伯,光泰傻仔一個,昌鎮敏亨冇心識人。最型周元俾人mark咗,玩條鐵
我覺得非常高質 談吐舉止得體成熟
可惜戀綜節奏太快
發現自己特別鐘意鯰魚 我幾鐘意s1惠仁
又係好溫柔
安排有鯰魚而真心想發揮洗牌作用只可以揀d好主動又carry到嘅類型 例如s1敏英我覺得可以
我都覺得醫生成熟得體 個樣算幾好啦 好難同model靚樣比嘅同埋覺得佢好有目標 做到醫生好勁

可能男睇女 同女睇女唔同
輝仔

一早話左輝仔個人唔壞,只係小dee dee on9姐
痴撚線,整容失敗左?
迷底終於解開啦:
拍左咁多年東鎮想結婚但多惠唔想(可能因為做idol關係),東鎮心灰意冷決定分手,經典不婚就分關係。

終於明點解東鎮會有怨氣,咁多年專一對你,初戀到依家,未屌過其他女,你又唔肯結婚生仔,浪費佢人生,不如忍痛分手接觸外面個花花世界好過。
多惠塊面點解好似瘦咗好多咁
係咪忍得太辛苦
宥靜拍過車銀優
撚係初戀咩 佢先係多惠初戀
源彬好正
作為周元緊係當講笑咁講
但係心裡面肯定有少少唔gur,因為佢又唔係阿4
就算你聽唔到話一齊煮飯
準備飯既時間你都要出現啦
煮又好外賣又好,你點都要搵番成群人傾下話?
一面心到食飯個下先出現,即係完全係等人搞
自己淨係食
俾我係東鎮都會嬲啦
大家都黎呢到搵對象嫁啦
淨係你同對象傾計緊要
其他人唔緊要?
其實都係要到好後期熙斗真係發現要改變自己先可以復合先復合到

呢季其實昌鎮宥靜都差唔多,但係似乎昌鎮唔多想改
宥靜可能驚得十幾日識周元覺得非常合拍,開始拍拖先覺得唔夾會後悔

但係宥靜都唔明如果昌鎮唔改咁樣都復合真係只會再痛苦過
源彬係成季最煩西果個次次見佢都會飛
可能節目無放哂佢地d對話出嚟
但嗰陣我真係到最後采訪先覺得熙斗想改下
所以我覺得終選係佢比娜妍對佢嗰種肯冒多次險無條件包容嘅愛打動
始終娜妍仲有信心可以試多次
呢種希望同信心好緊要
要對比嘅話
我覺得熙斗同娜妍真係無左對方唔得 所以係愛> all
宥靜同昌鎮呢pair嘅話我feel唔到呢樣嘢
Ok雖然事前見面宥靜係話昌鎮有講過無左佢會死
似係兩個唔同人格唔同節奏channel嘅人
非常唔夾 x3 情侶同頻率好重要 格硬嚟真係好攰
熙斗同娜妍鬧交係feel到兩個都好愛
應該就快結婚
但今季啲鬧交睇唔到愛
今季好多pair都係我唔好我都唔想你好
不過好大原因係分手時間唔長 所以放唔低
S1 coco s2 圭賢 呢兩pair ex好舒服
會互幫大家追人 同真心想為對方好
今季明顯係PD揀人問題
去到呢個moment
已經冇力去屌人
只係真心希望佢地幸福
最終選擇嗰陣誠實面對自己同埋前度

識新人 拍新拖呢啲未來大把時間去做
同前度說再見 解開心結呢啲就真係得呢個節目先有咁多時間 心力去處理(三星期全天候)

希望佢哋可以好似海恩咁走花路
而唔係浩民咁出哂事
金牌女復合咗好快都會分手 兩個根本唔夾亦都睇唔到男醫生想改 佢冇宥靜咁清醒知道自己又踩返同一個坑
所以我唔明 個個都踩番入去
呢兩對都已經唔夾到愛都彌補唔到
真係唔應該格硬番轉頭
係到諗例如多惠同昌鎮性格上好夾
實際上又真係咁好傾 咪即係一路溝通得好好
舒服真係好緊要喎
點解唔試試一嚟就friendzone
唉係咪韓國好著重第一眼心唔心動
因為昌鎮係對宥靜一見鐘情
我一開始都以為同昌哥好夾先一齊㗎嘛 呢啲要日子耐咗先浮面 幫佢揀date都揀多慧 兩位(昌哥)唔過電真係冇辦法
可能係拍節目係唔係揀返個人先姐
個問題就正正係之前嗰年半
証明昌鎮同宥靜唔夾
明明有意識已經清楚知道
大家最舒服嘅溝通方式 處理情緒方式
表達愛意嘅方式各樣都咁唔同 咁多拗撬
性格不合唔work又唔係一條罪
正正係咁 同一個溝通得舒服 連塞車都因為溝通得舒服而覺得開心嘅人就好應該比機會大家試一試
個人意見係昌鎮上呢個節目理性嚟講唔應該求復合而係上嚟同宥靜處理好自己mess up左嘅結尾
始終覺得佢個心態唔太啱
但昌鎮係感性動物 所以情有可原
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞