[黃Viu] 換乘戀愛第3季 (3)

986 回覆
2 Like 2 Dislike
書景真係極品
咁都比佢有位破壞到ex 換乘
有無人記得呢套嘢個main預告片
有一幕係宥靜著住jacket揸住張紙巾喺喊得好傷心
有個男嘅坐左喺地下 我宜加諗番應該係昌鎮嚟嘅
如果我無記錯呢一幕應該未播出街
我覺得就算宜個個勢
周元講到自己無哂希望同似係互相選擇
都唔一定復合
當然我可能係比綜藝剪接搞到有陰影
周輝癲d

書景講大話,又放生電同周圍摸,但周輝直頭當眾黑面,又暴力對待公仔

爬文感想
同S1周輝比較:唔見有。黑面輝破壞哂「換乘」部分,連性格最好嘅coco都忍唔住鬧佢,但係神奇嘅係現實中佢最受韓妹韓嬸歡迎。S2S3都冇人好似佢咁大破壞。
同S2智妍比較:唔見有。智妍雖然心地差但係偏向無厘頭同幼稚諗法,對住啲仔語氣差,唔係周圍都flirt人嘅款。
同S2娜妍希斗比較:關鍵係希斗就算鬧交都好照顧娜妍幫佢善後,佢會jer住娜妍講嘅嘢但係未去到「你應該點點點先啱」嘅地步,所以先有改善復合嘅可能。

呢集睇到書景究竟有幾高招,睇穿周元對佢一時扮S一時扮m冇抵抗力,一直用語言偽術主導周元諗法,再係宥靜面前若無其事咁宣示主權,唔使認真約ex/其他仔都可以拆散最穩陣嘅loveline,真係可以同168爭下三季中嘅pua王中王。

相比之下男醫生都唔算勁,佢其實只係單純T+J性格,一直覺得理性處理先啱,其他嘢全部當藉口,咁其實只係證明佢要同返同類性格嘅人相處,係換乘遊戲裏面唔算有咩精彩嘢睇。

而家最唔抵嘅係多惠,好唔容易收拾好心情,但係昌鎮冇認真打算同佢換乘,其他仔又太細個,睇嚟應該冇咩希望了人品咁好佢值得更好
有d好奇韓國d人點睇臭璟呢壇野?佢做到咁出街返工生活唔會俾人屌俾人杯到仆街咩
純粹主觀感受
我覺得頭兩季同今季最大嘅分別係
我覺得珍珠pd係好為參加者着想 由佢哋角度出發
好細心咁介紹每位情侶嘅故事
同埋盡力透過唔同嘅鏡頭 約會 建立每位角色的形象
面對新加入角色 都會玩吓啲遊戲規則
令觀眾對佢哋有好深印象
(海恩heedo奈言賢圭全部勁有存在感)
即使好似168對海恩咁仆街
pd喺背後嘅訪問 其實好識問問題
令觀眾嘗試理解到佢仆街行為背後嘅原因
幫佢洗白

但今次第三季 首先所有約會都冇咩feel
變咗濟州島旅遊發展宣傳片
其次就係覺得粉紅PD 好刻意咁樣構造到好亂嘅感覺
但又唔識收放自如 capture唔到班人既細微情緒 互動
的確「換乘」呢個概念本身係好亂
但唔好忘記,呢個更加係一套戀愛綜藝
我要戀愛 粉紅泡泡 甜甜蜜蜜 溝嚟溝去
就算第一季後尾修羅場咁 我都理解到佢哋之間係有啲好扭曲既愛情
而家第三季睇到第16集
我都唔知睇咗啲乜鳩嘢

舉個例
鐘恩嚟到 次次約會都係食個飯就完
明明上1分鐘係啱啱起身 過幾分鐘就夜晚
唔講我以為佢係NPC 專同人搭枱
另一邊廂成堆人喺間屋入面冇嘢做
成日都要自己搵節目
個pd心地好啲都識搞多啲野俾人地真係enjoy下約會啦

睇大部分review都覺得佢好仆街 無禮貌 唔顧人感受 真係好唔應該咁做 另一邊大家都讚宥靜性格好
多惠都係出去搵過好男人
[url]珍珠pd由人出發,粉紅pd係由drama出發,所以今季個人覺得愈睇愈悶,食之無味棄之可惜[/url]
睇到想講粗口,臭璟又話唔會再在意唔會再破壞,轉頭句句有骨講嘢俾宥靜聽
都係想周元同靜妹換乘成功
點解呢季搞到好似對對都要復合咁
睇黎都唔會再有第4季 已經唔好睇 啲韓綜成日好好睇又要轉pd 1轉又唔掂
一次過睇晒15 16集
覺得慧媛東鎮好sweet,覺得東鎮嘅溝通問題如果喺一段新關係,冇之前佢一直好在意嘅付出,可能會建立到平等啲嘅關係

書暻真係好仆街,首先對周元真係好差,逼人send msg又用啲錯邏輯去twist自己冇表示;第二喺眾人面前比說話宥靜聽,而且喺唔同人面前講唔同嘅嘢,例如對輝賢嘅睇法,超級manipulative

靜妹同周元同埋昌鎮我都ok,光泰助攻牛島令佢明白到自己心入面唔係咁抗拒昌鎮,都未必係件壞事

多惠比昌鎮frdzoned有啲慘,佢值得更好希望東鎮可以冷靜啲咁同佢好好傾一下,本身佢上節目係想整理關係希望佢講得出做得到

預告又血流成河冇得唔繼續追啦屌
女醫生一到夜晚就消失
昌鎖好似威廉王子
最撚醒都係東鎮 食完飯就早啲訓
你之前點解會支持佢哋復合?
好認同你,新pd好明顯刻意想佢哋同ex糾纏不清。
唔覺得東鎮係壞男人
東哥人品幾好 佢係衝破唔到心理關口先咁rude想推開多惠 呢對想解決問題要去couple therapy
周元宥靜換乘啦 明明大家都傾向有乜就攤開嚟講 點解今次書璟發功反而兩個冇開心見誠消除誤會 搞到俾書璟輕鬆破壞兩個人互相嘅好感
女六如果同女五 交換入黎既次序就好了
女五條感情線真係煩到仆街 又悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞