[黃Viu] 換乘戀愛第3季 (3)

986 回覆
2 Like 2 Dislike
重有2集 驚慧媛頂唔住番轉頭
多惠唔好再講咁多野就可以
都幾肯定最後昌哥唔會揀佢 希望佢唔似臭景咁黑心見自己冇人揀就去搞散人
一切都係劇本 就番劇入面轉章 之後係出面過排分手再同ex 一齊
睇嚟下集終於有得睇多惠同昌鎮傾計
好期待
睇款就唔似嘅;佢對賤輝講嗰啲嘢,啲「抱歉」之類,都幾indicative,傾向bye bye個契弟條尾。返轉頭嘅就唔講呢啲0架喇(多數)。
東哥唔似係咁嘅人玩弄感情同媛出date成日都出冧樣
不期待 多惠會食檸檬 我估最後多惠同女醫生冇人揀
今集多惠講左想結婚 可能東鎮動搖
佢哋兩個嘅問題已經唔在於結婚 兩個夾硬結婚只會製造更多矛
一直都好唔明慧媛明明淨係同得賤輝五個月 但對佢咁死心塌地
敏亨問宥靜:
你覺得自己仲揸唔定主意個原因喺自己身上定ex身上
宥靜:我覺得喺ex身上 (微笑)
昌鎮:(呆滯 無奈戚眉 嘟嘴)
全場靜左••••••
敏亨:(驚慌 搞到大哥勁無面 想補救下)
鏡頭轉向宥靜笑得勁開心

有無人覺得呢到好好笑 真係笑出聲

尤其是突然諗番真心話之前佢揸左半個鐘車
一路咬緊牙關聽住周元宥靜打情罵俏已經心已死
今集問最後一次date想同邊個
書景望咗周元幾眼擺明想答周元
最後都係唔肯認低威答光泰
失去先懂得珍惜
佢地(書景/輝賢)嘅死穴係
要確認對方個心係向住自己先會向對方行一步
但愛情唔係要愛 愛自己個個㗎嘛
係要愛 自己愛嗰個
唔係對方唔愛你 你就唔愛對方
好多對都係呢個狀態
書景真心話如果肯揀周元 周元當晚短訊可能就已經send咗俾佢而唔係宥靜
後期採訪佢都話書景咁嘅表現點send俾佢 如果本身就冇諗住send俾佢應該唔會咁講
昌鎮如果食住個勢show到自己積極溝通嘅一面都應該有啲機
但而家錯過timing就應該冇乜可能箍煲
金牌女同男醫生就唔洗氹都會復合
慧媛呢點就睇得好通透
我最終選擇揀邊個 係base on我鐘意邊個 而唔係base on邊個會揀我
有冇人知輝賢件黑貓衛衣咩牌子
係暗爽的樣 大家明啦
無啦 昌哥的問題係timing 唔啱
同用左自己果套去諗對方 例如 人地煮咖哩
佢就覺得癈事阻住人
但對方就係想佢出現
大家的諗法雙方都已經錯開左

唯一係牛島令大家都拉番近 直頭有機果隻
可惜宥靜同周元個timing 太夾
昌哥唔算好大男人 始終係妒忌心問題同成日亂諗野
影響左情緒同決定
所以昌哥改下 將自己唸咩講出尼 解決誤會 好大機同宥一齊番
但昌暫時未見想改變 自尊心 大男人
唔知大家信唔信mbti
但昌鎮係isfp
特點係性格多愁善感 唔會主動競爭 怕噪交 好怕比人睇到自己嘅弱點 不善於言辭 雖然的確深情埾定
宥靜係estj
特點係非常獨立自主 邏輯思維清晰 積極主動表達自己感受 雖然有時可能過於強勢
唯一共通點係兩個都非常loyal
其實完全啱晒
感覺呢4個已經自己frd咗做一個圈子
多惠見到佢地三個乾杯 都特登出聲話「我呢?」
同埋佢地係咪唔鍾意光泰
光泰又想玩餵火雞 多惠嫌棄到 我笑咗
跟住周元又對光泰條問題起哂鋼

點解多惠唔send短訊比東振 答咗有結婚諗法我覺得可以試吓動搖佢
擺明都唔係對昌鎮有feel我覺得唔好哂咗個機會
係咪真係想成全惠媛東振
光泰同臭璟湊成一對啱啱好
冇人鍾意佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞