[黃Viu] 換乘戀愛第3季 (3)

986 回覆
2 Like 2 Dislike
認真無影響?
咁佢唔好晒時間成q日捉住東鎮發up風啦
好心已經晒左人十幾年時間
就放開人地啦
東鎮犧牲咗咁多
佢同個煩西多惠都分左幾次手!!
今集佢令條煩西唔好煩住自己 但又用錯方法

東鎮由濟洲島開始肯踏出第一步識番個新的人
就應該祝福佢
上一兩集睇得出東鎮根本就已經唔想再復合
多惠想復合就佢的事 但唔應該咁影響人
上一集同今集佢地兩個坐低吹水果part完全唔想睇
節目組就成日剪佢出離 尤其係今集同慧媛傾完計
就又番房係到喊乜鳩 大佬 今集最撚慘係周元同慧媛law唔該 唔好搞到觀察覺得你好慘先得嫁
睇佢好撚悶
最悶係對一開始入黎慧媛多慧書景呢3pair其實相處同磨合嘅時間已經好多,一早到左要做決定嘅時候,結果同樣問題就磨足咁多晚同埋尚貞果pair就只係一齊左3個月,d問題嘈起上黎真係冇咩說服力,岩咪復合唔岩咪分手,冇咩必要係呢個節目度磨咁耐
尚貞果對已無乜火花 好明顯敏亨條友有超強控制慾一係佢對尚貞就乜都覺得係on9鬧到痴肺

慧媛就完全因為煇賢條pk 仔出去揾完食又搞唔掂
得閒番離撩下慧媛 佢唔係fuck boy 只係個痴線仔
慧媛根本唔洗理佢
係入濟洲之前東鎮的出現 慧媛先要捉住依個水泡

書璟 本身同其他人痴身痴細都無乜感覺
到後期佢發現得輝賢條友埋身 無人approach 佢
就開始發癲係咁搞鳩周元 完全唔理自己人設
所以節目組應該多謝佢

成季係覺得東鎮好好人 可惜有成個十鳩幾年的人設
係都要令到觀眾覺得多惠好慘
好在東鎮唔似上季個矮仔咁仆街
但結果係睇到多惠煩少陣得唔得👎
東鎮應該同多惠拍左十幾年拖 唔識去識新人
所以多惠條友唔係鬼再感情勒索
人地已經晒左好多時間係你身上
其實嗰個位好似真係有啲奇怪,因為我再翻睇發現廁所對面有冇上樓梯又或者係啲咩
但係書景就喺個廁所嗰度出嚟。咁光泰喺嗰個位除咗兩個廁所仲可以做啲咩?
下季仲係呢個PD呢話真係唔想睇 揀人揀到咁
慧媛感覺都係八婆 只係平時用佢笑容遮掩咗呢面 東鎮一唔send俾佢塊面燶到 唔知以為已經一齊咗 拍拖一定妒忌心好重
ching 你係咪未拍過拖

東鎮嗰十幾年就係時間 多惠嗰十幾年就唔係時間?
一段感情唔係話邊個犧牲大啲就等於啲咩
每個選擇講到尾都係自己做出嘅選擇 唔可以怪人
即使對方放棄咗幾多都好 都係自己心甘情願無得賴
如果成日提住 先係真正嘅情緒勒索
所以唔應該成日提住「犧牲」呢啲字眼

多惠佢都有踏出一步想認識新嘅人 亦都無妨礙東鎮嘅發展
佢仲去開解慧媛 鼓勵佢唔洗在意自己
呢啲你又skip晒 起撚晒鋼咁連人哋喊都要屌

同埋一段感情 更何況係13年嘅感情
好多嘢唔係一時半刻可以釐清 所以坐低傾下係好正常
完全唔覺得有任何「覺得自己好撚慘」嘅成份

PS 唔覺得周元/慧媛又有幾慘
你啲觀點真係令我一言難盡
小朋友
感情係要溝通
我哋現實可能未必會同前度溝通
但係你喺前度面前識新人 點都要坐低傾下
無論係講清講楚 定係話未決定好
適當嘅表達都係對前度同埋前段感情嘅尊重

唔係好似你講咩「捉住」東鎮 「發噏風」
平時睇劇睇片都好少會飛黎睇
今集真係頂唔住飛哂隻臭景同油膩男d畫面
真係睇多秒都覺得好撚嘔心完全唔想睇
嗌交高手: 多惠東哥 金牌女男醫生 呢兩pair大煩不停go around in circle

被虐高手: 臭景周元 慧媛賤輝 口裏很清醒 行為卻很誠實

最正常唔搞事得女醫生同宥靜昌哥
周元應該喺”哥對ex嘅感情係咪50%以上?”
定”有無一個異性比我更得你歡心?”
嗰度pass好呢?

不過可能都無所謂
我覺得點都唔會影響到宥靜
但可能會好似第一季普賢咁睇到我好忟憎
下 散左啦喎 仲要理個前度做乜
要攞permit ? 洗唔洗得佢同意先結婚
好痴線你個諗法 加陣個節目叫換乘戀愛
我有無拍拖同套野點係無關係吧
你同另一半散 對方都會同你講要識move on

入到濟洲島後我只係睇得出東鎮好撚慘
即係你地覺得要好似書璟咁做埋小動作咁先係仆街
多惠果種煩西 集集係到扮慘就唔係阻住人
唔會影響到人? 情緒上心理上都會吧?我R晒頭

我相信東鎮唔係為左復合先上依個節目吧
我認為係佢地成個拍拖的咁多年
我睇到的係東鎮放棄的多過多惠更多 放棄理想 好多好多用盡自己的時間去支持一個人 到頭來發現自己應該得到更好的野 無錯 都係自己心甘情願無得賴
但佢有勇氣咁去斬纜
唔係一定要復合就係大團圓結局 師兄
無將來的野比你死磨難磨又點?
佢去參加依個節目
係想更加認清自己更加唔會同多惠一齊
咁點解仲要迫自己去每晚聽條煩西講自己的感覺
比我一定唔會理佢

PS 周元/慧媛比人當傻仔咁玩 可能你感受唔到
兩個都係比人任咁舞
有種感覺喺呢度係唔屌得多惠 社交上佢份人冇咩問題 佢煩就係chur住東哥無效對話然後自己大哭無限loop

老實講呢兩個都仲愛只係唔識溝通 東哥早幾集都串鳩佢這裏不是復合戀愛 多惠應該要move the fuck on 哭哭啼啼係唔會挽救到呢段已分手嘅愛情

東哥自己都講應承上節目係想幫到多惠搵新嘅感情 佢哋嘅問題唔係要上換乘解決 佢哋係要上couple therapy
理性睇復合意願明顯多惠係大過東鎮,咁多惠如果真係想復合就無可避免要作出更大讓步,提出解決方案去convince 東鎮復合係work嘅。問題係so far 睇佢地溝通又睇唔到多惠有做啲咩讓步或者有咩解決方法,反而唯一有印象係多惠類似話東鎮態度唔好,東鎮就話冇信心復合後唔會講傷害多惠嘅說話。明明多惠想復合多啲但又放唔低自尊,唔係唔合理但唔係好現實,咁溝通法都只係繼續互相傷害。
今集BBQ咗大半集
又要等多一星期先有新一集
怪唔知得多惠同昌鎮咁friend聽你咁分析
我覺得佢兩個個處境
同復合態度上面真係好似
比我嘅感覺純綷係暫時昌鎮未咁絕望
但我覺得其實喺佢地角度嚟諗都好辛苦
好難頂
所以多惠喊我又唔覺得煩
喊都唔得會抑鬱都似
其實真係點都會爆 昌鎮下集都爆煲
無辦法 可能兩對最好節目完左唔好再見
師兄你係咪冇睇過前幾集?
咁前幾集多惠同昌鎮傾偈遲咗嚟食飯 東哥食飯就喺枱度發癲,係咁喺度屌多惠,你又點睇?
其實東哥咪又喺度呷醋做咩啫?
同埋咩叫你唔係海恩?即係海恩就可以情緒勒索?凱恩其實有一大半時間都仲係喺度喊苦喊忽情緒勒索緊。係圭賢嚟到佢先好咗少少。
其實講真人就係有感情嘅動物
係呀,係散咗,喂大佬一齊咗13年,唔好同我講咩想得節目就要做好心理準備。 你見到個ex同第二條女開始有發展咁問清楚都好正常啫,佢自己都想自己死心
你上帝視覺講就輕鬆,去到咁樣嘅氛圍同環境點會冇嘢啊
Exact7ly
咁前幾集多惠同昌鎮傾偈遲咗嚟食飯 東哥食飯就喺枱度發癲,係咁喺度屌多惠,你又點睇?

如果你問我果集
咁係真係多惠有問題喎 心諗如果係我都會屌柒佢啦
我話你知下集又係咁

周元煮咖喱又被多惠同昌鎮放飛機…. 無眼睇
你唔係要我覺得東鎮有問題麻?
係條女有問題喎
Btw 依到講多惠唔啱會有問題
都係算 純粹覺得睇左幾集覺得佢好鬼煩
同埋想補充下 唔係偈遲咗嚟食飯
係放人飛機唔去煮飯
第十四集55:32
就事論事
第十七集唔係話周元負責煮四人份嘅咖喱咩
一份辣一份唔辣…
點解話多惠昌鎮放佢飛機唔煮咖喱…
仲要昌鎮都唔食辣野點會話一齊去煮飯…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞