淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike

用4PX
明明之前選擇咗自提點
點解响淘寶官方集運個page又冇呢個選擇?
一定要送上門?
我定係應該打自提點個地址落去?

禁一下收貨人就會有自提選項(我用app)。
Btw唔好用4PX,慢到嘔,俾左錢4日都未出到庫,唔知要等幾耐。

我都係第一次用淘寶集運 聽朋友話夠平咪試下
果然平野冇好野

另外我問過客服,原來用淘寶官方集運個page係冇自提點拎貨嘅選擇
要我用手機版先做到
咩玩法
想問下大件野送村屋邊間抵?用過神州想睇下有冇d平d

E排官集做乜特別慢
定4px先係咁?
想問下大件野送村屋邊間抵?用過神州想睇下有冇d平d

同問

點對點都ok!用黎運大件野同傢俬
用中通官集,星期六落單,依家仲係正在等待攬收,要咁耐架咩
想問下咁多位巴絲
最近想買料釀啤酒
私集又唔肯運
咁有冇咩代收可以推介?
同埋如果自取成10kg 大小麥 過關會唔會俾人捉
星期六付款,到今日都未有
垃圾4PX

我少用淘寶,想問下依種情況要點做先運到落嚟?聽人講咩過咩私運,運費會貴好多?
麻煩巴絲打解答
私集先平喎
私集先平喎

無知一問點解嘅
集運一大堆送落嚟唔係用少左交通費減少成本咩

我少用淘寶,想問下依種情況要點做先運到落嚟?聽人講咩過咩私運,運費會貴好多?
麻煩巴絲打解答

如果你肯成條thread 睇晒先黎問, 你應該會有答案
想問下咁多位巴絲
最近想買料釀啤酒
私集又唔肯運
咁有冇咩代收可以推介?
同埋如果自取成10kg 大小麥 過關會唔會俾人捉

星期六付款,到今日都未有
垃圾4PX

星期六俾錢,快極都要星期一,今日先有好正常

我都係星期六俾錢等緊,上個月仲幾正常,但係呢排真係,冇追post中咗伏
用中通官集,星期六落單,依家仲係正在等待攬收,要咁耐架咩

無野啦,啱啱收msg講到左,個status由等待攬收即刻變已到達自提點
第一次用神州
想問等待確認 即係點?
要確認d咩

淘寶已比錢 貨到左神州
已申請訂單
私集先平喎

無知一問點解嘅

私集咪又係集運 你自己Google 睇下d價錢先啦
私集先平喎

無知一問點解嘅

私集同官方集運咪一樣咁做 係你要自己set個地址做間私集既集運倉地址姐
私集多數大約首kg 10蚊人仔 續重5蚊/kg
同埋可以運野食電子野之類
想問下神州填貨品內容亂填會唔會唔運
因為我買咗啲嘢食,如果用普通10首重嗰啲有冇問題?
想問下神州填貨品內容亂填會唔會唔運
因為我買咗啲嘢食,如果用普通10蚊首重嗰啲有冇問題?
到左了 今次用巴集都冇咩問題
星期6落order 今日星期二到
星期日冇得發貨唔計 姐係今發後到
都okay 仲運到電子產品
而家係唔係冇私集可以運食物?
想運D 小麥同酵母都唔知可以點做...
而家係唔係冇私集可以運食物?
想運D 小麥同酵母都唔知可以點做...

咁多間都問晒?
有冇人買過瑜伽墊比集運收體積重?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞