淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
請咩咩係官方直送
我見佢又係有集運倉 又係pack 哂先送香港
但就收一個價
有冇巴打試過
我想問點解官方集運無得揀自取點,淨係可以揀到邊間物流嘅?
我揀咗順豐集運,將收地址填咗門市自取點咁樣果自取點會唔會收貨然後通知我?

求解答

我係用4px官集既,琴日都好奇怪點解無左揀提取點果個選項,係集運單果到聯絡左4px個客服,佢話佢比集運錢果時先再揀提取點,唔知係咪近排改到咁,你可以試下客服

不嬲程序都係咁,唔係最近改
落單先填香港地址再揀邊間物流公司
等份件到集運倉後
你再揀自提點/送上門,然後比運費

呢到我亂填
我想問點解官方集運無得揀自取點,淨係可以揀到邊間物流嘅?
我揀咗順豐集運,將收地址填咗門市自取點咁樣果自取點會唔會收貨然後通知我?

求解答

我係用4px官集既,琴日都好奇怪點解無左揀提取點果個選項,係集運單果到聯絡左4px個客服,佢話佢比集運錢果時先再揀提取點,唔知係咪近排改到咁,你可以試下客服

不嬲程序都係咁,唔係最近改
落單先填香港地址再揀邊間物流公司
等份件到集運倉後你再揀自提點/送上門,然後比運費

原來係咁,thank you very much
請問天貓直運送唔送到野飲
小米好快. 用 SF , 重有買野佢係分地區倉. 處理幾十萬件貨都攪得掂.
所以好快 , 由東莞 到東莞.
我想問下我比錢果陣無留意
剔左集運就無再揀用邊間公司
岩岩睇先發現用左中通
而佢個集運地址係大陸地址黎
乜乜香港轉運站
因為資料無顯示我香港地址(預設左地址)
咁會唔會直接運左係大陸唔落黎香港
定佢到集運果度會顯示返送我個香港地址
利申 第一次淘寶
唔該曬
今日可以揀返4px了, 昨日可能太多人揀4px暫停左
想問好耐

好多私集不運食物同液體

係咪官運反而可以?

我見佢寫直運香港的
想問好耐

好多私集不運食物同液體

係咪官運反而可以?

我見佢寫直運香港的

佢話可以咪可以囉
利申柯打左天貓超市已發貨
我想問下我比錢果陣無留意
剔左集運就無再揀用邊間公司
岩岩睇先發現用左中通
而佢個集運地址係大陸地址黎
乜乜香港轉運站
因為資料無顯示我香港地址(預設左地址)
咁會唔會直接運左係大陸唔落黎香港
定佢到集運果度會顯示返送我個香港地址
利申 第一次淘寶
唔該曬

入咗大陸集運倉. 入庫後, 有得比你選擇合併轉運,
等入倉先算.
用多寶集運好冇

香港一線集運, 好多人用, 但口牌好差,
有時就有時, 冇時就正常. ..重有話晒係一線, 唔平.
有時間可以搵其他集運.
直接填鳩左順豐倉個地址 會唔會拒收

你係寄咗去大陸深圳倉?
當然唔會拒收. 到時轉運到香港. 只要有運輸單號, 旺旺客服幫你攪掂.

香港SF站自取點地址?
1. 賣家用SF 寄就唔會拒收, 因為同一間公司, 到時會SMS 叫你攞貨.
2. 賣家用其他速遞寄去香港自取點.....當然會拒收. 因為都唔同公司.
想問我想淘個小狗吸塵機,但問左佢地只送去大陸,我問佢用順豐運得唔得,佢都話唔得。咁有咩方法可以運來香港

一年前就可以,
依家多數唔得, 因為淘寶整頓咗 3C 產品運國外條例.
所以 藍牙耳機都唔比運.
官集越來越垃圾, 私集就越來越多人用, 香港越開越多間
直接填鳩左順豐倉個地址 會唔會拒收

你係寄咗去大陸深圳倉?
當然唔會拒收. 到時轉運到香港. 只要有運輸單號, 旺旺客服幫你攪掂.

香港SF站自取點地址?
1. 賣家用SF 寄就唔會拒收, 因為同一間公司, 到時會SMS 叫你攞貨.
2. 賣家用其他速遞寄去香港自取點.....當然會拒收. 因為都唔同公司.

thanks
係大陸倉個地址
點解我買完野冇得就咁簡送到SF自提點.. 要係要去到轉運果次先可以簡?
我想問如果用正點集運跟住順豐送落嚟
但係可唔可以送去順豐站去攞
有冇巴絲用過日日買集運
好撚平 但好驚係伏
我想問如果用正點集運跟住順豐送落嚟
但係可唔可以送去順豐站去攞

解決了
13號開始多貨啦.....到時等 入庫. 鬥快轉運......
13號開始多貨啦.....到時等 入庫. 鬥快轉運......

其實邊個steps最易出錯?

其實邊個steps最易出錯?

多貨入唔切庫, 無位上架. 咪出錯. 就要等3,4日有位先上架入庫.
個個都等齊貨先轉運
上年, 件貨到咗倉..等左4,5日先入到庫
之後轉運等咗2日先上到車來香港.

貨多人手好易出錯, 執錯貨打包.
咁就會出現有人唔見貨....
上年有人買幾百蚊平板電腦, 唔見咗...
我想問, 點樣用個智能站寄野

我去到禁 寄野, 之後入電話號碼,收code.

之後顯示 仲未下單,姐係咩意思

我google左好耐,去埋官方都冇教學,全部都係自取教學。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞