淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
請問集運王詳細訂購流程係點?

求解答,第一步係點?
本身用開「神州」,但見「點對點」運費平啲同唔計體積重所以想轉,
巴絲們對於「點對點」服務有咩評價?

已經用左四次,大型家私完全無問題。送貨師傅好客氣。
賣點除左唔計體積重,重可以同客服夾收貨時間,四次我試過兩次特別要求,佢都配合到。
唔好就係無自提點,每次要湊夠重量先送黎,唔係首重+上門附加費都幾金

岩岩search 完呢間 又可以送上門 用過客服問野 即問即答 好似幾唔錯 不過好少運傢私 多數買開細件野會唔會唔係好抵?

用開個間$6/1kg

有晒價錢你咪衡量吓有幾多嘢運大約幾重再比較囉咁都要問

求解答,第一步係點?

google

求解答,第一步係點?

google

佢個網有晒教學喇
再唔係你YouTube搵集運王都得有教

求解答,第一步係點?

google

佢個網有晒教學喇
再唔係你YouTube搵集運王都得有教

基本上你上佢個網睇仲清楚過我教你
YouTube一步步咁教你
可以話弱智都識
真係唔明再問冇問題
集運王用銀聯俾$有優惠(至30/9)
本身用開「神州」,但見「點對點」運費平啲同唔計體積重所以想轉,

賣點除左唔計體積重,重可以同客服夾收貨時間,四次我試過兩次特別要求,佢都配合到。
唔好就係無自提點,每次要湊夠重量先送黎,唔係首重+上門附加費都幾金

岩岩search 完呢間 又可以送上門 用過客服問野 即問即答 好似幾唔錯 不過好少運傢私 多數買開細件野會唔會唔係好抵?

用開個間$6/1kg

想問下大家意見 覺得送埋上門抵唔抵啫 因為未試過上門送貨 多數去門市健取

岩岩search 完呢間 又可以送上門 用過客服問野 即問即答 好似幾唔錯 不過好少運傢私 多數買開細件野會唔會唔係好抵

用開個間$6/1kg

想問下大家意見 覺得送埋上門抵唔抵啫 因為未試過上門送貨 多數去門市健取

計落平過神州,仲要用港紙計重
不過呢間寄敏感嘢 係咪都係照寫家居用品就得?

用開個間$6/1kg

自己估計
如果唔急用既野,可以儲左響倉度,一次過運上門

岩岩search 完呢間 又可以送上門 用過客服問野 即問即答 好似幾唔錯 不過好少運傢私 多數買開細件野會唔會唔係好抵

用開個間$6/1kg

試過運食物,辣椒油,磁石

用開個間$6/1kg

試過運食物,辣椒油,磁石

今次一於試下用呢間,唔該晒上面一眾巴絲解答
想淘滅蟑清 用集運王
但係咪禁運?
定係填家庭用品
可能off topic 我想問香港啲集運係咪唔比運食物? 到咗先知中伏[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/18/143425_ea3dc39ca0b2f6b5f17abddec1f0e9a4.png[img]

不嬲都唔比,得好少集運可以運
第一次淘寶有野想問
買左貨個買家sd左個massage話咩核實地址
但個地址係大陸
我setting 收貨地址係香港
佢話叫我問轉貨倉
我係用直運
有冇人知點搞好
Thxthx
第一次淘寶有野想問
買左貨個買家sd左個massage話咩核實地址
但個地址係大陸
我setting 收貨地址係香港
佢話叫我問轉貨倉
我係用直運
有冇人知點搞好
Thxthx

你落單果時可能冇揀返賣家直送
仲係淘寶集運
神洲集 我15號寄今日都未到 屌
集運王查穿 有排等
集運王查 有排等
順豐今朝比錢 係咪聽日到貨?佢宜家仲係等待攬收

冇呢支歌仔唱好耐啦

冇呢支歌仔唱好耐啦

好耐架啦 咁等啦
買左兩個膠桶櫃 問埋客服幾重 自己計左運費覺得抵買就落單
點知唔記得左有體積重呢樣野
結果嗰櫃實重15kg 體積重成30kg
依家個運費同個櫃一樣貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞