淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
有無人呢幾日有用集運王?係咪今日發後日到?

其實佢有時仲做緊今發明到,上星期試過一次
不過呢排咁多貨量,今發後日到應該
垃圾蘇寧,廣州件貨11號攬收完,之後無左影

排隊中...蘇寧喎. 起碼有萬幾件貨要處理. 淨係計廣東.

點知萬幾,點解小蟻要用蘇寧,我以為得蘇寧易購先係用

仲要蘇寧d盒好似好大
新手想請教一下洗唔洗做實名認證先開始淘?
另外大家用開官方定私人集運?
因為我睇官方既集運教學話合併運單個陣有機會要填寫身分證號碼for通關,係咪真架 大家有無試過

唔需要實名驗證,用支付寶hk比錢就可以
亦唔需要填身份證號碼,唔知你邊度睇翻黎 唔需要身份驗證都可以去7仔/OK用現金增值
總之記得,比錢個陣要揀支付寶HK

謝謝你
我打算用八達通比錢,應該都一樣啦?
我係呢到睇返黎
https://world.taobao.com/helper/knowledge.htm?kid=6563052
step 3講,官方集運係合單運送個下可能要入身分證喎
不過如果大家都未試過咁,就唔驚啦
仲諗住聽日集兩部車cam星期六有得整,而家又要下星期
因為我睇官方既集運教學話合併運單個陣有機會要填寫身分證號碼for通關,係咪真架 大家有無試過

亦唔需要填身份證號碼,唔知你邊度睇翻黎 唔需要身份驗證都可以去7仔/OK用現金增值

謝謝你
我係呢到睇返黎
https://world.taobao.com/helper/knowledge.htm?kid=6563052

見到了,不過淘左兩年都無試過要比身份證號碼,正常唔需要
八達通我記得要比3%手續費
但支付寶hk唔洗

巴/絲打你用官方集運定私人集運多?

仲要蘇寧d盒好似好大

我買個做gym板都係用蘇寧

未高峰會前次次可以 依家唔肯定
呢期巴集開始唔掂 轉運咗, 都唔係第二日派貨.
有冇巴打畀集運王check到禁運貨物
我次次一出貨就入單number去間私集既
所以絕對唔會錯同漏
咁我有3件衫中通運既
今日睇返有2件入咗倉 1件就未簽收
去返淘寶睇
未簽收個件好似假出貨
11號出貨到而家都check唔到去咗邊
另外有1件就正正常常顯示已簽收

但係!!
仲有一件13號出貨到而家都無update
我睇返個單number 我根本無入過佢去集運
咁我已入倉既其中一件究竟係咩黎
個單number唔知係唔係轉咗
搞到我好亂 究竟已入倉個件係唔係我個件呢
有件不知名既貨黎錯左我個集運倉
應唔應該提走埋呢

謝謝你
我係呢到睇返黎

見到了,不過淘左兩年都無試過要比身份證號碼,正常唔需要
八達通我記得要比3%手續費
但支付寶hk唔洗

巴/絲打你用官方集運定私人集運多?

私集多,但有優惠同做新手個陣就用官集
不過最近官集多左個自提點係正我樓下 ,黎緊除左犯規既野之外(例如零食野飲)都會用官集

近期雙11咁大堆貨處理緊
如果我想用官集,等多排先買穩陣d定照而家買好
uc buy同大眾係同一間公司,拎貨地址都一樣,點解要咁樣既?
我就黎要負評蘇寧快遞,11號離開廣州,而家無左影
uc buy同大眾係同一間公司,拎貨地址都一樣,點解要咁樣既?

增加市場佔有,
不過自取點其實唔係集運公司開,
反而係一個自助點會搵唔同集運公司合作,
每收一單有少少佣金。

未高峰會前次次可以 依家唔肯定

自從上個月海關出口查關之後,基本上朝早都到唔到,
最快都下午3、4點先到荃灣,即係唔會即日派,除非你荃灣去倉拎
但有時又會朝早到車,如果佢12點前到荃灣倉,
佢市區都會派到,放工有得拎。

仲要蘇寧d盒好似好大

我買個做gym板都係用蘇寧

咁你可能下年先有得做gym

國內用順豐都三日冇郁過

我東莞寄東莞都等左幾日
12號之後就無update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞