淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
各位巴絲,我而家好掙扎,個個支付寶要我留低香港信用卡資料,真名同地址,我驚畀左佢之後會知道我個人資料,點算好?

點解要俾佢
用其中一間集運,你唔登記D包裹,佢都識得幫你認到,呢樣好好用
淘寶都經常發生一張單分左兩個運單黎寄,黎到香港收到少左野問翻先發現原來仲有個運單因為我唔知道,所以無集到落黎,搞到又要我集運多次。
我今日見到無LALA自己多左個包裹,對翻最近果張運單號,先知又係一張單分左兩個運單黎寄
應該唔係間間集運都有呢個功能??

正常都有
就算你認領左運單
佢個倉收到每一件件,都要人手入dimensions去個system
所以估計就算你冇認領,佢都可以根據個會員number去入返落你集運個account

我以前用果D全部都無呢個功能,定係我太耐無用集運
各位巴絲,我而家好掙扎,個個支付寶要我留低香港信用卡資料,真名同地址,我驚畀左佢之後會知道我個人資料,點算好?

點解要俾佢

支付寶畀錢個時佢話要填

點解要俾佢

支付寶畀錢個時佢話要填

你係咪set 錯野?

點解要俾佢

支付寶畀錢個時佢話要填

你係咪set 錯野?

支付寶我的收銀台,VISA畀錢時要我打信用卡號碼、名、email、賬單地址

點解要俾佢

支付寶畀錢個時佢話要填

你係咪set 錯野?

支付寶我的收銀台,VISA畀錢時要我打信用卡號碼、名、email、賬單地址

我第一次用淘寶,而家好撚掙扎,驚會畀佢起曬底

點解要俾佢

支付寶畀錢個時佢話要填

你係咪set 錯野?

從來無入過任何個人資料,連電話都係用儲值卡
你整錯左下話
多寶快唔快??
見佢有架車係樓下有得拎幾方便
多寶快唔快??
見佢有架車係樓下有得拎幾方便

要3-4日先到
有冇人試過順便智能櫃成個星期都咁?打去客服佢不斷講冇計
請問我順豐自取有咩注意?
就咁行入間鋪同條友講"唔該拎貨" 跟住俾電話num佢就得?
定係洗唔洗填表 同埋check貨有冇野要特別注意?

用智能櫃係咁, 咁多人爭一個櫃
有冇人用過樂淘,我見好平咁,首重6蚊HKD

用智能櫃係咁, 咁多人爭一個櫃

冇得搞,好多仆街唔到最後一刻都唔會拎

點解要俾佢

支付寶畀錢個時佢話要填

你係咪set 錯野?

email同地址亂填ok
我住梅窩嘅
原本想喺淘寶買燈飾揀順豐
但係嗰件貨唔支持國際轉運
可以搵咩集運公司運來
最好就平啲之前試過 揀集運王運大件嘢好貴
唔一定要喺梅窩攞貨
圓通真係CLS,深圳去深圳都用咗三日,打包都用咗一日
請問我順豐自取有咩注意?
就咁行入間鋪同條友講"唔該拎貨" 跟住俾電話num佢就得?
定係洗唔洗填表 同埋check貨有冇野要特別注意?

集運王係咪又查緊車 星期四集運既嘢仲未到
點解我用官方集運
只可以簡到用邊間 簡唔到用自提點拎???
點解我用官方集運
只可以簡到用邊間 簡唔到用自提點拎???

買果時只可以揀3間是但一間
到你D貨到晒倉,合併付款先可以揀邊一個自提點

點解要俾佢

支付寶畀錢個時佢話要填

你係咪set 錯野?

有無巴絲用csl上唔到淘寶app

點解要俾佢

支付寶畀錢個時佢話要填

你係咪set 錯野?

其實信用卡個名都可以亂填
卡中心 只會check卡號同到期日....
即時過數(不hold數)就要入埋卡背三個數字...
確認收貨即係點?佢而家話已發貨,跟住查看物流話乜撚嘢包裹正在等待攬收。我第一次淘寶,用咗八達通畀錢,即係而家已經畀咗錢,咁點樣確認收貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞