淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
屌 買左張枱
咁我見物流好耐都無更新
咪用快遞單號搵
但集運話收到個份係無名件
咁無所謂啦 咪照俾運費囉
寄到嚟 點知黎到得枱腳
無左塊板
我老母又直接簽收左

之後問返賣家又話有兩件
姐係話宜家有一件唔見左
點算好?問左四方集運 話得一份件
無收過第二份
個賣家又唔想負責
屌 買左張枱
咁我見物流好耐都無更新
咪用快遞單號搵
但集運話收到個份係無名件
咁無所謂啦 咪照俾運費囉
寄到嚟 點知黎到得枱腳
無左塊板
我老母又直接簽收左

之後問返賣家又話有兩件
姐係話宜家有一件唔見左
點算好?問左四方集運 話得一份件
無收過第二份
個賣家又唔想負責

問下賣家會唔會有兩件係咪分開兩個單號,有就再問速遞個邊
巴集原來 單件重有 10蚊. 舊會員重有折. 變相平咗,
本身以為 CUT 咗單件. 諗住用 HOTBUY . 轉會.

今次佢明顯係想將批有折vip會員全部cancel佢,之後比人屌完先話比返9折,當年vip推廣寫明係永久
本身以為 CUT 咗單件. 諗住用 HOTBUY . 轉會.

今次佢明顯係想將批有折vip會員全部cancel佢,之後比人屌完先話比返9折,當年vip推廣寫明係永久

咁易左手仲點有巴打呢支歌仔唱
關公災難到決定比返大家9折算係咁
不過無阻我下次清埋積分轉會

話說有冇人用過hotbuy美國集運 等緊黑五

但其實9折好似仲平左
之前係$20 首重 續0.5kg就3.5 再有8折
e+ 係 $15 首重 續0.5kg就3 再9 折
新手想問件貨到左光明新區公司即係點?

佢話簽收左但又唔可以合併轉運

係因為未入倉定有其他問題?

唔該曬各位
新手想問件貨到左光明新區公司即係點?

佢話簽收左但又唔可以合併轉運

係因為未入倉定有其他問題?

唔該曬各位

未磅重入倉

賣家用申通 上網check左入左順豐倉
但係淘寶顯示攪件就無再更新 應該點搞
其他野都到齊

其他野都到齊

賣家係咪淘寶入錯單號俾你?

其他野都到齊

賣家係咪淘寶入錯單號俾你?

又無錯code喎
新手想問,其實有啲佢話唔送香港,係咪將個地址轉做深圳果個集運倉就得,之前淘親都未試過
新手想問,其實有啲佢話唔送香港,係咪將個地址轉做深圳果個集運倉就得,之前淘親都未試過

用官集個地址?你轉左都集唔到落黎

咁大獲,其實係咩原因唔可以,啱啱話唔得嘅係螺獅粉,香薰機同鬚刨

咁大獲,其實係咩原因唔可以,啱啱話唔得嘅係螺獅粉,香薰機同鬚刨

我見到訂單果道都無''集運''兩字,感覺GG左,如果真係唔得,可以點算
想問下件貨係賣家直送香港
過到黎啱啱送件打黎話住宅要收多三十 如果唔係唔送
但問返間鋪頭既客服 佢話已經包咗住宅費叫我唔好俾
咁應該點
Sorry 第一次用直送 所以唔知

我見到訂單果道都無''集運''兩字,感覺GG左,如果真係唔得,可以點算

前面有答案

自己搵

前面有答案

自己搵

唔該巴打

前面有答案

自己搵

但係呢,佢已經發左貨,係咪要佢再寄去私集果道定點
想問下件貨係賣家直送香港
過到黎啱啱送件打黎話住宅要收多三十 如果唔係唔送
但問返間鋪頭既客服 佢話已經包咗住宅費叫我唔好俾
咁應該點
Sorry 第一次用直送 所以唔知

多數都要比 好多地方當偏遠地區
如果唔識淘唔識集運真係問左先

因為有好多人唔識...搞到拒收件又話收唔到貨

好多賣家見到集運兩個字已經say no

前面有答案

自己搵

但係呢,佢已經發左貨,係咪要佢再寄去私集果道定點

叫佢改地址,唔肯就退款
我有幾件野收貨地址寫左集運王倉地址,賣家用順豐發,但係今日睇淘寶話電話無人聽無人收貨,會安排再送

請問有無巴絲試過咁?會唔會無左件貨
有冇人試過用順豐個順便智取櫃?
佢話包裹異常 無法進入客戶地址
係咪即係個櫃爆左?
如果係有冇得打去叫佢轉去便利店自取?
巴集 雙11 有冇做準備.
上次一野就收皮, 換老細, 加上國際轉運手尾. 重傷.
雙11後事件後., 入庫快好多. 無咩人用.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞