淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
13號開始多貨啦.....到時等 入庫. 鬥快轉運......

其實邊個steps最易出錯?

多貨入唔切庫, 無位上架. 咪出錯. 就要等3,4日有位先上架入庫.
個個都等齊貨先轉運
上年, 件貨到咗倉..等左4,5日先入到庫
之後轉運等咗2日先上到車來香港.

貨多人手好易出錯, 執錯貨打包.
咁就會出現有人唔見貨....
上年有人買幾百蚊平板電腦, 唔見咗...

即係入左集運倉先係挑戰嘅開始
利申上年官集半價用順豐,一切順利 今年挑戰私集
電話號碼洗唔洗加852?
13號開始多貨啦.....到時等 入庫. 鬥快轉運......

多貨入唔切庫, 無位上架. 咪出錯. 就要等3,4日有位先上架入庫.
個個都等齊貨先轉運

仲未計係入集運倉前會發生咩事..
我想問, 點樣用個智能站寄野

我去到禁 寄野, 之後入電話號碼,收code.

之後顯示 仲未下單,姐係咩意思

我google左好耐,去埋官方都冇教學,全部都係自取教學。。。

有無試過打SF電話問下?

個個都等齊貨先轉運

SF 官集, 咁貴都係買個客服,
旺旺佢起碼有人回應.
但比中評會有人打來比你.....

個個都等齊貨先轉運

咁點算 係咪都係坐定定睇運氣
電子野, 但冇電池
例如電水壼
順豐集運會唔會拒收?
12間仲有3間未出貨,仲要係山東浙江上海,金趐仆街鳥

個個都等齊貨先轉運

咁點算 係咪都係坐定定睇運氣

所以我雙十一唔會買太貴重既野
乜順豐都有集運咩?我自己諗左個私集,再叫佢用順豐,咁我咪傻仔左?
乜順豐都有集運咩?我自己諗左個私集,再叫佢用順豐,咁我咪傻仔左?

官集有順豐

我用集運王 應該運去广东省深圳市宝安区福永街道新和社区旭竟昌工业园B5栋2楼
但點解佢會寫左寶安區機場公司簽收
10點簽收 依家都未入倉 會唔會寄錯左

哇你電話都放埋出來

先唔好講咩
平時都未必1-2個鐘入到倉啦
何況1111
In 立信集運 we trust
等多兩件貨就運得嚟香港
入倉好快 本身有件貨未登記 一上個網自動登記左

睇下會唔會今拍聽日到先
https://www.youtube.com/watch?v=-_8qOHM4f30
20161115 消費主張 “雙十一”快遞亂象調查
記者入咗去做卧底......
寄食物, 生果好易比人偷.
岩岩收到message先知集運王轉倉
但雙十一啲貨去緊
可以點做
岩岩收到message先知集運王轉倉
但雙十一啲貨去緊
可以點做

, 30/11前都有人收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞