淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
有冇邊間私集好用?
間buyandxxxx 好撚柒慢

怕俾人話係打手
最近用幾次都係今發明至,不過唔算平
有冇人用過buyup?
效率點?
用官方集運4px
揀咗自提點北角電器道233號城市花園13座81號D舖
但去到只搵到"xx酒莊",間舖賣酒,根本搵唔到集運自提點
(之後我上網search 呢個地址的確係酒莊,間酒莊仲出現喺openrice

搵過4px在線客服,問下自提點地址係咪有錯
同佢講咗間舖賣酒、唔係自提點
個客服仲白痴到叫我行入去間舖到問地址

而家唔知點搞
用官方集運4px
(之後我上網search 呢個地址的確係酒莊,間酒莊仲出現喺openrice

而家唔知點搞

你有冇入舖頭問下係咪真係自提點?
有時d自提點係普通舖頭做緊其他生意黎 , 未必有掛招牌/好細塊牌寫住xx集運自提點
用官方集運4px

而家唔知點搞

你有冇入舖頭問下係咪真係自提點?
有時d自提點係普通舖頭做緊其他生意黎 , 未必有掛招牌/好細塊牌寫住xx集運自提點

佢自提點有個電話,不如打去問
4px官集有冇人用過
我29號2點比錢,到而家都未岀庫

又話次日岀庫
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

講左咁耐仲有人用4PX 慢慢等囉
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

仲諗住官集唔會差得去邊

永久blacklist
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

仲諗住官集唔會差得去邊

永久blacklist

係呢排唔知做乜咁慢
上個月都仲好正常
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

仲諗住官集唔會差得去邊

永久blacklist

係呢排唔知做乜咁慢
上個月都仲好正常

最大問題係官運呢樣個樣唔運得
上次買水彩顏料個d粉印 死都屈係液體唔運得
買d堅果零食仲好笑,順豐完全ban
4px ban夏威夷果仁 但係核桃又冇ban 咩logic黎
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

我早你一日俾錢都仲未出庫,我個fd上星期用完4日到港,所以我冇睇comment就轉4PX試下,點知中左伏囉 問云客服只係回會儘快,叫我收到件申請RMB10賠償...
依家係咪無私集係可以第二日到港?
係新世代到睇到話報咩關模式唔同左

係 , 間間都要多一日
因為係海關問題
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

我早你一日俾錢都仲未出庫,我個fd上星期用完4日到港,所以我冇睇comment就轉4PX試下,點知中左伏囉 問云客服只係回會儘快,叫我收到件申請RMB10賠償...

我都係見個fd用好似唔算慢,點知搞成咁...

Btw點解我冇賠償
我問客服佢叫我耐心等候
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

Btw點解我冇賠償
我問客服佢叫我耐心等候

我前前後後同4個客服追出庫,得一個同我講,但佢官方有寫明俾完錢24小時內出唔到庫就可以申請RMB10賠償,如果5個工作日都收唔到件可以申請退一半運費,大前題要收到件先 我唔想要佢D賠償,我只係要我D野快D到到...
呢間野要永遠BLACKLIST!!!!
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

Btw點解我冇賠償
我問客服佢叫我耐心等候

我前前後後同4個客服追出庫,得一個同我講,但佢官方有寫明俾完錢24小時內出唔到庫就可以申請RMB10賠償,如果5個工作日都收唔到件可以申請退一半運費,大前題要收到件先 我唔想要佢D賠償,我只係要我D野快D到到...

+1

等岀庫都等咁多日
都唔知最後送要送幾耐
等到個風殺到埋香港佢又有藉口遲幾日

係 , 間間都要多一日
因為係海關問題

OK 唔該哂
搞到我今日仲等左成朝
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

Btw點解我冇賠償
我問客服佢叫我耐心等候

+1

等岀庫都等咁多日
都唔知最後送要送幾耐

睇返最近D comment,可能都要預2星期
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

Btw點解我冇賠償
我問客服佢叫我耐心等候

+1

等岀庫都等咁多日
都唔知最後送要送幾耐

唔係呀嘛
呢排想係淘寶買傢私
E.G. 電視櫃, 層架, 飯檯等等

有冇邊個大型集運有信譽D?
或者你地有冇用過邊間唔好?

唔該哂

用4PX
明明之前選擇咗自提點
點解响淘寶官方集運個page又冇呢個選擇?
一定要送上門?
我定係應該打自提點個地址落去?
有冇巴打都用緊中通個官集
早兩日到齊俾完錢話出 出到而家都仲顯示等緊攬件
係咪上面搞乜嚟

用4PX
明明之前選擇咗自提點
點解响淘寶官方集運個page又冇呢個選擇?
一定要送上門?
我定係應該打自提點個地址落去?

禁一下收貨人就會有自提選項(我用app)。
Btw唔好用4PX,慢到嘔,俾左錢4日都未出到庫,唔知要等幾耐。
4px官集有冇人用過

又話次日岀庫

Btw點解我冇賠償
我問客服佢叫我耐心等候

+1

等岀庫都等咁多日
都唔知最後送要送幾耐

唔係呀嘛

好多comment都話要半個月,佢星期日又唔會出庫,今日都星期五了,希望佢下星期可以出到庫,而家我一日追佢兩次,出左庫之後可能要追派件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞