淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
想問HOTBUY收貨人姓名填咩

咁都要問

未用過麻
我想知HOTBUY嘅聯絡人係咪即係收貨人姓名
想問下行電既野,例如電筒同除蟎機比唔比運黎香港?
之前好似睇過有巴打運有電既野但係集運唔肯運

私集多數都得
當然無人叫你咁誠實話到明呢件野係乜
就咁寫係家品之類

私集多數都得
就咁寫係家品之類

因為官集介佢比我用,所以好奇怪都底用唔用得
用多寶集運好冇
用開第三方集 想用官集
收貨地址點解冇得揀官集
用開第三方集 想用官集
收貨地址點解冇得揀官集

填香港地址
佢會有得比你揀官集
再揀用邊一間

私集多數都得
就咁寫係家品之類

因為官集介佢比我用,所以好奇怪都底用唔用得

天貓買過飛利普豆漿機,用官集4px運到落黎沒事。

啱啱買完一啲唔會有事既野,見有得聯絡埋集運客服,我問佢可唔可以運有電池既野,佢話如果係運去香港經陸路既話就可以運,之後我買埋電器
用開第三方集 想用官集
收貨地址點解冇得揀官集

填香港地址
佢會有得比你揀官集
再揀用邊一間

收到
thankssss
直接填鳩左順豐倉個地址 會唔會拒收

要SF 過先會收 , 其他公司過唔會收.
如果我有批貨到左集運倉
但另一批過咗3日都未到
第一批貨再擺落去要俾錢
咁我局住出貨
咁我咪蝕咗?
如果我有批貨到左集運倉
但另一批過咗3日都未到
第一批貨再擺落去要俾錢
咁我局住出貨
咁我咪蝕咗?

當我無講過

要SF 過先會收 , 其他公司過唔會收.

拒收會點 未試過咁樣
想知集運選項個到點解無左4px 得返中通同sf 我一個唔留神買完先發現我11點幾買個d貨全部幫我自動揀哂中通 而家點算好
邊間計體積重抵又磅重均真?

床單 實重大約2kg收5kg幾體積重(用緊鑫航,貪運費有到付,送一堆細件野ok既)

想轉多寶,貪有自取車,但好似又不多好評

買大件輕野可以自取就hotbuy
想上門就point2point
想知集運選項個到點解無左4px 得返中通同sf 我一個唔留神買完先發現我11點幾買個d貨全部幫我自動揀哂中通 而家點算好

冇乜點算架啦
用官運改地址唔簡單 唔係單純同賣家講就得

冇乜點算架啦

我叫佢唔好發貨住 但問題係點解無左4px

冇乜點算架啦

我又係喎
無得揀4PX

雙11有官集優惠
所以用返官集

我搵返我第一次淘寶係用4px官集
都係一樣, 無得揀4px

冇乜點算架啦

我又係喎
無得揀4PX

雙11有官集優惠
所以用返官集

我搵返我第一次淘寶係用4px官集
都係一樣, 無得揀4px

一樣 而家唯有叫d賣家hold住咪出住 唔係唔知點算 係咪要分2次拎
我想問點解官方集運無得揀自取點,淨係可以揀到邊間物流嘅?
我揀咗順豐集運,將收集地址填咗門市自取點咁樣果自取點會唔會收貨然後通知我?
我揀咗順豐集運,將收地址填咗門市自取點咁樣果自取點會唔會收貨然後通知我?

求解答
我揀咗順豐集運,將收地址填咗門市自取點咁樣果自取點會唔會收貨然後通知我?

求解答

我係用4px官集既,琴日都好奇怪點解無左揀提取點果個選項,係集運單果到聯絡左4px個客服,佢話佢比集運錢果時先再揀提取點,唔知係咪近排改到咁,你可以試下客服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞