淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
叫左賣家今日發順豐次晨,金華出貨,有無可能聽日到
官集
順豐定中通快d?
垃圾蘇寧,廣州件貨11號攬收完,之後無左影

排隊中...蘇寧喎. 起碼有萬幾件貨要處理. 淨係計廣東.

點知萬幾,點解小蟻要用蘇寧,我以為得蘇寧易購先係用

仲要蘇寧d盒好似好大

我買個做gym板都係用蘇寧

咁你可能下年先有得做gym

我呢邊有keep住update架

仲要蘇寧d盒好似好大

我個件話星期一朝到左深圳,但依家都未入倉

仲要蘇寧d盒好似好大

11買,13發貨後到而家冇郁過
我次次一出貨就入單number去間私集既
所以絕對唔會錯同漏
咁我有3件衫中通運既
今日睇返有2件入咗倉 1件就未簽收
去返淘寶睇
未簽收個件好似假出貨
11號出貨到而家都check唔到去咗邊
另外有1件就正正常常顯示已簽收

但係!!
仲有一件13號出貨到而家都無update
我睇返個單number 我根本無入過佢去集運
咁我已入倉既其中一件究竟係咩黎
個單number唔知係唔係轉咗
搞到我好亂 究竟已入倉個件係唔係我個件呢

www.kuaidi100.com
查個運輸單號係邊到運來.
查下原本個單號件貨 , 訊息先. 簽收咗未.

佢個重量, 大約知係咪你果件貨.
官集
順豐定中通快d?

轉運?
順豐當然快過中通....
中通出事好難追. SF客服好好多. 貴在客服.

仲要蘇寧d盒好似好大

11買,13發貨後到而家冇郁過

13係物流最高峰期 南下3日一車車貨到廣東中轉倉...
派貨明顯慢1,2日....
有件貨廣洲運東莞 2日依家話派送都未有下文
所以要鬥快入庫, 鬥快轉運. 尤其用一線集運. SF, 多寶. 點BUY
而且 自取點攞貨都要排隊. 昨日 SF 自取點都排咗 20分鐘.

我重有貨11點落單今日15號先發貨, 有排等.未計佢派送慢1,2日.
所以鬥快轉運第一批先. 等陣去攞貨. 早攞早享受
官集
順豐定中通快d?

轉運?

咁我用順豐啦,雖然貴成倍
我第一次淘寶想用集運
見官方個集運選擇有3間,中通,四通同順豐
係咪賣家用咩公司去集運倉其實無得控制?
係集運倉去香港去有得揀中通,四通或順豐?
有件12 發貨到依家都未攬收
有件11 都仲未發貨 頂
[img][/img]

無左消息...
懶人火鍋 運到落黎?
有無巴打用過point2point 運傢俬?
已經對蘇寧快遞絕望

仲要蘇寧d盒好似好大

快件已离开广州城北配送中心,下一站南山配送中心
包裹已揽收

仲要蘇寧d盒好似好大

包裹已揽收

我件ems既一鳩樣
2017-11-11周六
01:37:08您的订单开始处理
16:18:46卖家发货
上百度睇,好多人都話蘇寧塞死左,所有貨三日無活動

仲要蘇寧d盒好似好大

包裹已揽收

我件ems既一鳩樣
2017-11-11周六
01:37:08您的订单开始处理
16:18:46卖家发货

你有機會係假發貨,或者出左收貨order但無人收,
但我果件係收左,入左system,但唔知去左邊
[img][/img]

無左消息...

垃圾申通
連EMS金華發都到齊,但係廣州發既蘇寧仲係廣州
買左15樣野 琴日已經有十一件到左集運倉

剩低4件有兩件申通兩件天天快遞既未到
天天純粹慢 但有keep住update
個兩件申通成三日無update過
其中一件申通仲係東莞寄東莞
下次都係唔係雙11買野

蘇寧苦主+1
11/11凌晨買,同日發貨,靠對腳都來回左幾轉

蘇寧苦主+1
11/11凌晨買,同日發貨,靠對腳都來回左幾轉

你仲快過我,
00:05比錢,10:00發貨,11/11 19:00離開廣州,
之後下落不明至今
官集
順豐定中通快d?

轉運?

咁我用順豐啦,雖然貴成倍
我第一次淘寶想用集運
見官方個集運選擇有3間,中通,四通同順豐
係咪賣家用咩公司去集運倉其實無得控制?
係集運倉去香港去有得揀中通,四通或順豐?

有. 旺旺客服, 可以選擇, 但用順豐要加錢, 根本唔會咁做. 除非件貨萬幾蚊.
基本上都唔會自己選擇, 佢用咩就用咩..
最差係用 全峰, 優速, 平野冇好野.
基本上 中通 , 申通, 圓通 都差唔多,
本來就係申通果班人出來開公司做.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞