淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
有個問題想問,
用緊點對點,想買小米嘅空氣清新機,佢集運倉係深圳,
但淘寶話不支援該地區,係唔係一定要轉集運公司先可以買到?
想請教如果淘寶顯示已簽收,但集運話無收過件貨應該點處理?
系統顯示百世快遞哩間竟然響夜晚十一點幾派件(但簽收人唔係集運平時個名),我叫店家同快遞聯絡,但百世快遞三日都無正面回覆。
件貨已經成個禮拜,我懷疑丟件/快遞員冒簽,第一次遇到,可以點搞?
雙11 用邊間好
新手一問,hotbuy運唔運到食物???
雙11 用邊間好

同問
邊間冇咁容易出事
雙11 用邊間好

同問
邊間冇咁容易出事

出名果幾間 一定爆. 多人用.
雙11 用邊間好

同問
邊間冇咁容易出事

出名果幾間 一定爆. 多人用.

順豐實爆硬, 但係係咪無咁大機會唔見貨
用4px集運,有5件野,其中一件問客服明明簽收左但就顯示派送中,搞到集運唔到
問客服又話系統更新中不能查單
早知用sf算
我用咗4px官方集運,件貨喺11月4號到咗倉,但到而家都係(等待倉庫簽收),問咗客服又話個倉爆咗,有無巴打試過同類型情況

同你一樣
我有其他貨寄左黎hk先,個件等遲下個系統正常返先寄
邊間計體積重抵又磅重均真?

床單 實重大約2kg收5kg幾體積重(用緊鑫航,貪運費有到付,送一堆細件野ok既)

想轉多寶,貪有自取車,但好似又不多好評
想問我想淘個小狗吸塵機,但問左佢地只送去大陸,我問佢用順豐運得唔得,佢都話唔得。咁有咩方法可以運來香港
想問我想淘個小狗吸塵機,但問左佢地只送去大陸,我問佢用順豐運得唔得,佢都話唔得。咁有咩方法可以運來香港

用私集
想問店舖優惠500減50, 我買1500,但結算都係減50, 有無辦法減到150?
同埋可唔可以配跨店200減20用?

用私集

即係多寶果d?
第一次買 唔小心手快快簡左4px 可唔可以轉??
同埋因爲小弟乜鳩都唔識 搞到散左3張單比 會唔會有問題
想問店舖優惠500減50, 我買1500,但結算都係減50, 有無辦法減到150?
同埋可唔可以配跨店200減20用?

分單
唔可以
同埋因爲小弟乜鳩都唔識 搞到散左3張單比 會唔會有問題

唔會
新手第一次淘用咗新世代 有無伏
而家官集4PX係咪可以運食物?
4px係咪真係好伏 我唔小心禁左 雙十一要等幾耐先運到?
想問HOTBUY收貨人姓名填咩
如果想買家具 用官集
點解賣家仲收我好貴運費的?
想問HOTBUY收貨人姓名填咩

咁都要問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞