淘寶集運集中討論區 (6) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
確認收貨即係點?佢而家話已發貨,跟住查看物流話乜撚嘢包裹正在等待攬收。我第一次淘寶,用咗八達通畀錢,即係而家已經畀咗錢,咁點樣確認收貨?

件貨到你手上
檢查下冇穿冇爛先扲確認收貨
確認收貨即係點?佢而家話已發貨,跟住查看物流話乜撚嘢包裹正在等待攬收。我第一次淘寶,用咗八達通畀錢,即係而家已經畀咗錢,咁點樣確認收貨?

件貨到你手上

即係我要集運咗,literally and physically 我真係收到貨,檢查過之後先真係撳確認收貨?

件貨到你手上

即係我要集運咗,literally and physically 我真係收到貨,檢查過之後先真係撳確認收貨?

yup

件貨到你手上

yup

感謝

另外已攬件、攬收成功代表我可以去集運定係等佢通知我先走去集運?

件貨到你手上

yup

感謝

另外已攬件、攬收成功代表我可以去集運定係等佢通知我先走去集運?

攬收係,賣家等緊快遞來收

到左貨,就會話快件已簽收!
用左集運六年以上,用過咁多間真係第一次整唔見貨
明明入哂機,集運個陣都齊哂咁多件,番黎一開就係少左件,問集運倉死話已經pack左俾我
雖然件貨唔貴先十幾蚊,但始終係幫人買,加上條氣唔順
有無巴打有相關處理方式可以令集運賠番錢?
想淘保溫水樽 有冇推介
明明入哂機,集運個陣都齊哂咁多件,番黎一開就係少左件,問集運倉死話已經pack左俾我

邊間?
有d會有閉路 叫佢cap圖你睇係未真係入齊貨

btw,下次小心
我習慣拆前影一影個麻布袋 拆緊拍片 集運其一,賣家發少/發爛貨都有得嘈
想問下淘iphone case,集運嗰邊係咪就咁填返係iphone case就得?
第一次用私集,又見近排好似會查得嚴咗
唔知點填
集運王慢到喊

今發後到都唔得
集運王慢到喊

今發後到都唔得

屌又未出車 又愈收愈貴真係垃圾黎
屌 圓通慢到仆街 發極都發唔到去集運王個中轉站度
轉黎轉去都未到
由廣州去深圳已經用左成三日
我住梅窩嘅
原本想喺淘寶買燈飾揀順豐
但係嗰件貨唔支持國際轉運
可以搵咩集運公司運來
最好就平啲之前試過 揀集運王運大件嘢好貴
唔一定要喺梅窩攞貨

如果件貨大件但唔重 點對點 最抵 因為佢唔計體積重 不過唔知送唔送梅窩
Dou4la vs buyandship 用邊間?

美國 amazon 買野
一定要揀觀塘工業中心地庫果間
集運王慢到喊

今發後到都唔得

2017-09-26 04:04:45 貨物已離開 集運王中轉站
2017-09-26 11:06:48 貨物已到達 集運王香港倉庫
2017-09-26 12:40:23 貨物正在派送'自提點'途中 KECA
2017-09-26 13:54:45 貨物已到達 集運王(觀塘-工業)提貨中心

集運王慢到喊

今發後到都唔得

2017-09-26 04:04:45 貨物已離開 集運王中轉站
2017-09-26 11:06:48 貨物已到達 集運王香港倉庫
2017-09-26 12:40:23 貨物正在派送'自提點'途中 KECA
2017-09-26 13:54:45 貨物已到達 集運王(觀塘-工業)提貨中心

2017-09-21 03:25:24 貨物已離開 集運王中轉站
2017-09-21 11:11:37 貨物已到達 集運王香港倉庫
2017-09-21 12:18:47 貨物正在派送'自提點'途中 KECA
2017-09-21 14:05:58 貨物已到達 集運王(觀塘-工業)提貨中心
上星期都得
物流公司: 韵达快递
2017-Sep-14Thur.10:04:00【中国】包裹正在等待揽收
買件野停左係E到,問間舖話填錯單號 佢話已經比番正確單號,但係件野都係唔郁,應該點??
請問佢用圓通的話,係咪通常都會收皮?

邊間?
有d會有閉路 叫佢cap圖你睇係未真係入齊貨

btw,下次小心
我習慣拆前影一影個麻布袋 拆緊拍片 集運其一,賣家發少/發爛貨都有得嘈

傾左幾日先比coupon我下次集運用
用埋下次,真係要好似巴打你講咁拍埋片先得
屌仲詳細過youtube開箱呀
Btw間野叫鑫航,算平但唔算快,星期六集星期二到,自取點唔多
屌係咪因為近國慶所以啲快遞都開始慢
件野圓通 停撚左係深圳三日
屌係咪因為近國慶所以啲快遞都開始慢
件野圓通 停撚左係深圳三日

我有件野星期一攬件 今日先到集運倉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞