有冇識人已經敗走加拿大/英國返香港?

1001 回覆
102 Like 387 Dislike
有好多例子喎,十幾個舊同學,仲有十幾個舊同事,at least無一個鳩叫回流

另一半同其他計劃唔同
本身係要depend on對方有無將你擺喺計劃入面
莫道你在選擇人
隨時一句唔再愛已經可以收你皮
搵錢點會唔係天堂中嘅天堂?
70k 點得
我喺倫敦第一份工60k磅多啲年薪,一個月實袋差唔多4皮港紙

依家轉左工仲係未追到香港人工,同埋寧願叫老細加福利當人工算,根本人工就點加都比個稅打殘
有個高層直接係唔加薪直接換假同車比佢
你原句邊有「搵錢」?
Ching我明你好大怨氣
但係香港地不嬲都係打鬼佬工>>>>>>>>港資閪工
更何況喺香港亦唔見得同老細同聲同氣就唔係做緊奴隸
個好想回家個個回流po都有佢份架啦
Vpn移民黎
成日ff外國人歧視佢
咪就係佢自己自卑搞成咁
有料嘅就比人請過去做嘢
一係就自己投資移民
一係就屋企一早移咗民
依家kick住喺果邊果啲都唔慌係咩精英
35歲以上果班10個有9個都冇嘢撈 仲有一個可能送外賣唔好意思話比人知
佢堅on 9。為囡死為囡亡
成件事直頭on9
有錢full pay買左樓咪打風流工算囉
唔失敗 你仲努力緊 加油
英文廢 冇專才 又唔係特別有錢
其實都大概係諗到過咩生活啦
呢d野唔洗要過到外國先知掛
怪就怪自己英文廢 又冇專業技能啦
反而覺得外國生活好正
香港個個西口西面
d女又高鬥
呢到溝女仲易
又多選擇
天氣又好
一諗起返到香港
人多車多
日日返工都逼巴士逼地鐵
就不了
聽過有個Stream A男仔係TG group溝女
成日PM人話自己中上男神樣唔明點解冇女
出嚟Group聚 好自我中心狂講自己野
話自己以前係香港份工幾好搵幾多錢
恕我孤陋寡聞
咩tech位可以有250k?
Top tier tech enterprise 咪有⋯
Faang是但一間
睇吓你覺得呢六年如果擺喺香港career會唔會再進步
我都係喺加拿大搵得返本行
但坦白講個前景一定唔夠喺香港本地好
係外國分分鐘過幾年後仲係原地踏步
但如果將呢幾年黃金時間擺喺香港 可能已經升咗幾次職
北美大把
印度人有印度人專用既dating app
響香港,前題係一定唔好買樓,識人渣幾層,加按買樓果班,真係供到想死 2019 摸頂買,而家差唔多跌左1半,1房果啲,仲要加息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞