有冇識人已經敗走加拿大/英國返香港?

1001 回覆
102 Like 387 Dislike
識開10個入面有11個都話返唔到轉頭唔會返香港
有識過有兩個人一路屌加拿大呢樣果樣,
但問佢點解唔番香港又會好多理由話唔番去
但暫時又真係未識得一個係會回流
唔排除過多幾年多左人拎完passport會回流
連登
人在加拿大
我既身邊都其實有人走/半年已經開始灰機睇唔到未來
主要係35打後本身響香港搵到d錢 接受唔到生活水平下降
連登仔扮蠢扮咗好耐
Indian or ? Vietnam
兩年前又唔見人出嚟平反
有passport 就返黎? 但返黎有冇人肯請
又幾有道理
Min Zu 自由為大
姐係拎到身份打算返返香港?
識得好多留英留加藍屍堅持賴死唔走
賤種係唔會因為地方有變而改變
過到英國都係賺英磅洗英磅
洗乜理匯率
同一間銀行但唔同國家資料都唔會互通
TU都係全球公司但大家各自都唔會有其他地方TU既資料
根本唔會搵到,同姓同名證明唔到d咩,香港銀行唔會知你外國身份證號碼,外國亦唔會知你香港身份證號碼
都唔好話借錢唔還,d富翁係其他國家銀行放錢逃稅都冇事
因為都係岩岩去姐
5年後攞哂passport
我估都會有一班返來

次次移民潮都係咁 走一波 又回一波
有案例啦,中信起訴過,中銀都試過,咪亂講啦
咁就祝佢好運啦不過有冇新聞睇睇
同埋係根據d咩起訴?
冇錯, 藍屍好醒

攞咗passport後會即返XG揾埋最後一畢, 陸沈前再鬆人
當地法院判左,去債仔移民當地法院申請執行,有樓扣樓有錢扣戶口,自己上網搵有好多案例, 有啲地區移民要睇你信貸評級
其實加記係想新移民去其他城市……我都覺得如想回流香港前可認真去二三線城市感受下……但要抹走咗喺香港嘅心態……中環出入,打份好工,城市生活多姿多彩等等。
有個朋友喺edmonton做civil eng , 每年做七八個月,冬天嗰幾個月就攞失業救濟……你可以話好優哉悠哉,又可以話悶q死。
我嘅經驗就係之前越enjoy香港嘅,就越難適應外國生活。
五毛又唱衰加拿大同英國
專科有嫁wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞