移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
效率低

轉英國車牌等左5個月左右(有彈返轉頭,但都冇理由要咁耐)

機場入境要排3個鐘(講梗london wo得兩個入境職員)

strike還strike搵辦法解決啦
你咪撚on9啦,個個地方都有好有唔好架啦,依家係屌9你班人呻都唔敢呻,覺得有問題仲喺度自欺欺人。一味做正向撚,我信耶穌咪得囉,洗撚移民咩

乜你地唔係好叻話移民係為咗自由既咩?依家仲煩撚過啲5毛
運輸署網上做國際車牌等十日都比人屌了
每個地方都有好有唔好,屌無問題,你留得係果邊實有你原因
係班移英撚on99覺得果邊係天堂咩都最好
我自己係果邊住過幾年,有咩好咩唔好心裏有數
啲人咩都讚真係得個笑字
自由飽唔到肚,我都 plan 十年後走

香港搵夠先拍拍囉柚
話明走難緊係得條底褲啦
走咗一定係最好唔可以呻
平時香港發生同樣嘅事就屌到飛起
去到外國就就話要適應,要調整心態
見到都覺得辛苦
係丫度度地方都有好有唔好,
你唔習慣淨係睇到衰既方面,
人地習慣到就淨係睇到好既方面。

你就屌人唔用你個角度睇,
咁人地個角度睇可能真係好正好開心呢?
退休就好多地方都得,我諗最好就拎個 BC,然後去台灣住
日日唔洗做住大屋嘅中年 嗰種人已經離晒地
根本唔係移英文普遍標準黎
咁香港都生活到啦
樣樣都叫人調整心態
留意下你班垃圾cctoy立場先啦
日本有半億大眾乞衣
去邊都係free rider
人性係咁 邊有人鍾意話比人知 自己嘅決定係差
所以要有判斷力 唔可以盡信一邊嘅講法
我都唔明你生活係邊個時區
連登真係多假膠9成上連登嘅人都冇移民,身邊所有frd 移民完都冇開過連登,上連登討論移民個班唔係cctoy就係5毛,一個正常人都冇
巴打你真係過得咁開心,我都好登你高興,可能你又真係住得好高興,無乜阻滯。咁我就有開心,有唔開心,兩邊都有講,無一味屌既。不過我唔會on9到自己呢埋喺屋企喊豬扮無事,再出去唱好英國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞