移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
佢地嘅文化似係收工就算唔煮飯都只係會買外賣店而唔係坐係餐廳食
根本2019後好多人心理都扭曲咗
留港嘅無地方發洩,現實俾人踩到上心口
惟有網上兇狠
走咗嘅今日唔知聽日事,前路茫茫
都係惟有網上兇狠
要等多十年八年大家都接受到現實先可能會好啲
但人生有幾多十年八年
呢個我冇留意
因為身邊同事好似真係好少純local
有都本身有錢 唔可以同自己比較
呢個我冇留意
因為身邊同事好似真係好少純local
有都本身有錢 唔可以同自己比較
你就離地,全英國得倫敦有野做?唔住倫敦嘅英國人全部都唔洗做野?
我都係純粹想表達我用個app開到姐
無笑過你on9
都無話過你用一樣嘅文件落分行就開唔到
亦無話馬仔好好用
我明你燥底,但你對我發爛渣都冇意思

我覺得呢邊都真係好睇幫你搞個d人
當然有好多都真係好hea
我哋搬咗屋,申請咗轉地址啦
點知都仲扣緊舊屋啲電媒
最煩係佢講明email上網都唔受理
一定要打電話,但我地又要番工...
前前後後打咗幾次電話去搞
依家就3個月都嚟,都仲未搞番好
咪係
呢班人通常本身中下出身 細個無錢出國讀書 大個就日做夜做生埋兩個細路果班 佢哋唔知喺外國生活係咩一回事 仲係以為浸鹹水 abc好高尚果種
唔係想串你
點解你最尾仲要死去開
平時香港人在亞洲各地一覺得人哋態度唔好或者怠慢咗即刻英文channel, 要人哋搵經理出來投訴,去到外國生活英文唔夠任何本地人勁,聽唔明唔夠人講,即刻龜縮收哂皮
去齊唔夠膽講,李鄭屋圍村果d細館無乜去,大博物館館有特别展成日都去

香港歷史博物館秦漢展,俄羅斯,神話展,恐龍展果堆都有排隊入場

而家住英國果個城有幾個博物館一年都去咗幾次參觀,返工有project 幫博物館做研究

你自己唔睇博物館真係唔好當香港人唔睇
直頭咪比生意佢做啦又要屌又要繼續開
做咗英國人先好學人說三道四啦
義大利
希臘
克羅地地
奥地利到捷克
馬耳他
西葡
北非

其實圍住成個地中海都好玩
識移英撚係咁出ig story講好野洗自己腦
我返工唔係做博物館,只係返工有客係博物館

去博物館係香港本身都係routine 娛樂
地中海真心高質仲有北歐
地中海其實去以色列埃及都正架

想平就西葡,倫敦出發機票£200來回,假期又多
Sorry for u grad , at least 3-10 months
7% of independent school student have around 40% Oxbridge offer. Are you sure “very ok?”
移英撚腦筋有問題先去啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞