移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
無車基本上無左隻腳一樣,好彩以前係香港考左,見身邊一堆人黎到先考好痛苦,攪唔掂。
如果以前知道英文咁緊要,就係香港學好d 英文,唔洗攪到依嫁日日同班鬼佬開會痛苦到呢,,,

唔洗番工個堆中坑,基本上唔關係唔係英國事,佢哋只會每日煩食乜,買乜,同番工既人兩個世界
印度佬有錢到500人排隊申請麥當勞炒薯條仲日日示威學費太貴
你呢個case係要屌銀行㗎啦
但你哋最尾都幫襯咗佢...
即係佢咁on9. 但最尾都係做到生意
俾著我就直接走啦
UK無嘢多,最多就係銀行
是必要用佢嘅咩
睇你用字都係由畢業生角度都諗,當你老豆老母留港,當佢唔打仗,諗下自己屋企啲樓價縮水縮左幾多先
我無話交小小稅就大灑 只係話你班自私自利嘅人為左自己嘅利益 就唔準其他人批評英國 o9 者

英國自己國民都話鬧NHS 服務有幾差 點解人地鬧得 香港人就唔可以表達意見 係你雙重標準炸
澳洲都係咁
你講晒佢地仲有咩講
其實到依家hk stream都冇任何改動,工黨對香港人都係敞開大門,最近仲比埋BNO 3年Working holiday。行住hk stream保底 同時申請其他移民途徑冇麼可能拿唔到pr。只係時間長短問題
呢啲通常係藍絲勢力嚟
未必個個好似你咁好彩
就算係垃圾區
啲移英撚都鍾意吹奏自己住果區好
the previous statistics you mentioned have already shown everyone stands a chance but students of the independent schools stand a higher chance.
你都答左自己,重點係:

1. 你有外國護照未?

2. 你仔女有外國護照未?

3. 你身家/月薪有幾多(返返去我post 1 Director 個point)足以令你留港?

而家,富豪都唔會將自己錢擺晒香港,前2年啲人開離岸有版你睇

大佬,你 Oxbridge 畢業,差啲喎
#Cctoy 稻草人#
打打打!
講句雞校就發曬茅
我由頭到尾都無話自己oxbridge畢業
事實上近10幾年英國留學生大部分都唔會留英
校名愈大就愈少人留 除左讀醫讀藥劑考唔到牌硬食留英
留港撚/移英撚有曬立場 留學生有得揀 留唔留最直觀

至於你講錢果啲野我都廢事駁
上面笑人中產趕住搵錢 下面講有錢既borderline就只係3000萬
30%
我係英國都交梗40% tax rate, average 30%
寒底女人旅行住2個已經頂唔順
超抑鬱~
香港人又要避開,大陸人更加唔會一齊玩
又有幾多台灣人?日本人又溝通唔到
得返白人黑人~
會唔會有一堆白人黑人同你距離好近?
如果有,我都好戥你高興!
如果冇,咁好可能最好嘅距離就係自己同自己同家人
咁唔排除有人係唔需要Community 同network support
但係我見香港人好多都需要
香港ACO 人工(max) 高過NHS醫生頭十年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞