移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
對白人你又恭恭敬敬唔敢打wo
呢d先好
係港閪先會縱壞晒乜投訴都受理
起一起底
Blocked

「中產以上走曬」
日本真係贏晒你啲歐洲國家
你慢慢同班力架 難民 玩
加拿大勁多強國人,去埋我個份
Culture 你無興趣jei
我最撚鐘意行英國culture 野
帶領黃人日日賺
下面留言好多
「多謝coco哥」
「欣賞Coco哥」
「Coco哥講得啱」
又多偷野搶野
啲野又貴
食又差

唔知邊忽好
可能鬼佬味 香啲
出現了
報Mi7
Culture野
香港有冇過culture 野 了解下香港舊時文化
睇死你都係去到外國突然上身鍾意culture野
真問題定你問題先
舉個例成日見啲人放負話悶 話唔方便
呢啲唔係當地問題而係你慣唔慣嘅問題
而且係去之前就要知道同埋做好心理準備嘅野
至於公共行政呢類野我都覺得所有野都好慢條斯理有時候都搞到好煩
我唔知你個情況係點
我亦都唔係話外國就冇缺點或者有都唔俾屌
但重點係如果件事由盤古初開到而家不嬲就係咁
作為新人首要做嘅野應該係融入當地系統
到有能力嗰陣再改變佢
唔係就同啲支那蝗一落到嚟剩係喺度埋怨 又話啲野又貴 啲人行得又快 啲屋又逼冇分別
或者好似公司有個新同事入左嚟一年唔夠都未熟習哂成個SOP就話呢樣唔好嗰樣要改咁麻煩
都係嗰句 唔係話唔屌得 畢竟人新路不熟想搵人圍爐屌下鬼都好合理
所以你個情況到底係發現到啲唔屌唔得嘅問題/定係你移民前個心理建設做得唔夠引起落差?
要搞清楚問題所在先
英國乜都是好的ok?
英國比歐洲culture乜都唔係
本地人狗也不屌
我好撚明白。
我都過左一段時間,我遇到既野反而調番轉
我係香港識既英國鬼同去到英國既鄰居,佢地個撚個都屌英國
問佢地英國有咩地方好住,10個地方有9個都話shit
唔係人shit就環境
話local人都頂唔順無禮貌,又話d人好撚懶個d
有時就同埋d鄰居係度講下d日常生活野,同佢地都幾有共鳴

初初黎到最撚覺得噁心係youtube既演算法。
睇撚到我block撚晒d垃圾中坑youtub channel,用埋d老人家口吻拍video,睇好撚攬撚介
一黎到打開個youtube就睇到一堆港媽中佬學人做youtuber,上至過黎英國1日24都要食香港野,點樣叫d仔女學野,下至產撚晒d草皮,改撚晒石屎地磚
一係就大量睇樓,炒樓
屌你老母,唔難睇得出一堆中產港媽中佬帶住d中國香港式既習慣同生活黎英國
情況就同香港人上網睇小紅書,教你點撚樣玩撚轉個香港一9樣。

邊度都有好有唔好架啦,睇你自己接受到邊樣接受唔到邊樣。
自己取捨下囉
我都block左,之前就block
bno撚突然愛上食白人D屎
山系套裝癈老
上次喺東京Issey Miyake,見到幾個香港山系套裝癈老投訴Sales唔理佢地,心諗你著到咁就唔好入黎喇
唔比人財自左鍾意返最低工資 工呀?
沖下奶茶
搬下貨 不知幾充實
呢啲先係生活
人地講一樣野ok,
就屈人咩野都ok
控制慾強到人地唔想講就唔想講 覺得好就係好㗎la 係都要迫人地去批評去討論係咩心態?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞