移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
拉麵仲有soho bone daddies 同埋 oxford street 隔離heddon yokocho
Ching係咪平時去開昇龍食拉麵
出名私校> 普通私校> 靚(貴)區state sch>普通區 state sch(outstanding)

落腳點係睇budget
Off topic
隻strep throat聽講好勁
你幾耐先好返?
貴好多
一年先去得一次
係香港三/四個月就得
掉返轉每3-4個月去一次歐洲+一年一次日本

點解香港人好似除咗日本就唔會去其他國家咁
真係咁有需要改就有人做咗架啦,一直以黎嘅做法真係咁差神早就畀人淘汰咗啦,英國係咁架啦,要效率咪去sg/美國
Bone daddies 個湯底好水

老實講喺倫敦食拉麵,寧願自己淥個一蘭落2塊肉落去都冇咁嬲
真心差好遠 歐洲好多地方去一次就夠
日本食物買野性價比全部屌打
我目標好清晰
我只要遊行集會同言論自由

其他野我都可以接受
d post target係屋企老人家
話俾佢哋聽喺遠方一切順利開開心心
等佢哋唔使擔心
diu po 開心野話人扮開心
po 傷心野話人真係好傷心
唔po 野就神秘回流

要點po 先得你歡心
真係咁大問題就改咗/淘汰咗啦,頂多效率冇咁高姐,黎英國想要效率係揀錯地方
我認我係港豬
嚟到都係等平機票周圍去
今年去咗西班牙葡萄牙荷蘭
每次都差唔多夾埋200鎊來回(2大2細)
但唯獨藥劑師人工喺英國係好過喺香港
香港呢行都死死地
HA每年都收唔晒本地大學fresh grad
你秒到個傻閪呆咗
總之就好撚慘喇
唱好既全部都係vpn移民
港豬問:點解無扭扭粉無雞皇飯
每個地方都有唔同種類既問題,一味唔聽唔講唔信係逃避現實呢幾年香港走左咁多人,啲逃避現實撚到到都有
印度加中東
有呢班痴線佬先係問題
講兩句提個問題就話你無做好research 就去英國
想食好d就話口腔期嘅港豬
唔去博物館就唔識人地嘅文化
黎緊放煙花,一陣就話唔注意安全係度玩火

仲有一班「手足」見人地生活美滿,就覺得佢地欠左自己咁,識人由一個教會玩野到另一個教會最後俾人趕走埋。
有醫保都唔代表啲乜,要睇下邊啲 procedure cover,cover 幾多等。

美國嘅醫療技術係先進,但billing 係亂𨳊咁嚟,成日都會睇到啲醫院或者insurance 公司亂bill code 已打官司賠錢。

一般傷風感冒無問題,但如果去到做surgery,或者複雜啲嘅程序,真係逐樣item,逐個procedure 同你計。

稅就咗,但無公共服務可言
其實想問d國民咁懶散 經濟turnover咁慢點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞