移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
唔洗做日日住大屋bob叔
唔同地方都有唔同既處境
黎得英國就係因為考量過先黎
去到一個陌生嘅環境,你唔擁抱同接納當地嘅文化,根本就融入唔到當地。依家要做嘅並唔係怨天尤人,而係積極面對
你咁樣嘅態度,就算你去邊一個國家都會鬱結。
最後只會淪為為移民而移民。失去左移民嘅意義。
我地要做既就係心態要擺正
其實大家屌下仲可以舒緩心中不滿,屌下都唔等於做錯決定,無一個地方係完美
國慶啱啱完 樓主五毛咁快走出嚟踩英
已經唔係接納當地文化咁簡單啦,班移英撚直頭係走火入魔添啦。超市投訴又唔敢,細路仔學校比人打又唔敢出聲,呢啲叫融入咩?呢啲叫on99
Tasco 牛扒好正
1.樓下有綠色地帶 大公園
揸遠啲有national park
間中約朋友picnic、有養寵物就落公園放狗
時間好快過

2. 歷史建築方面
睇吓書或documentary
建立一套欣賞嘅lens
自然會發掘好多有趣事情

3. 鍾意熱鬧誠意推介睇運動
英超、F1、溫布頓、Rugby
好多都發展到世界級

音樂方面睇concert
Taylor Swift 下年會開World Tour
TV licence 都唔交
人口流失
好多後生仔覺得加拿大稅高又難發展 治安又愈來愈差 所以走咗
政府怕人口唔夠同埋怕人口老化(依個原因係政府自己講) 所以先收咁多後生移民 但偏偏肯去加拿大都係印/中東同中國人 結果愈搞愈衰
最慘就係一日日求拜佛

希望香港落閘
其他人走唔到

中國快啲割韭菜
美國快啲制裁
咁就仲搞撚笑喇 好似依家班香港人都炒貴晒啲英國樓喎,咁要唔要考慮全體一齊返香港?
你係香港就講香港唔好要移民

到左英國就講英國唔好好差

有冇一種可能只係你條傻仔自己唔好,唸野只會唸負面只會噴屎,神呢樣神嗰樣
你圍唔到爐好小事jer
大班大班乞兒申報話自己disable左架電視嘅收電視功能
問做乜要交?
喺英國食屎都要讚香
否則你就是五毛
香港交稅比發展商捱貴樓,唔想就做垃圾排公屋
外國交稅比政府但住大樓,唔想交稅都係做垃圾拎幅利等政府養
其實天下烏鴉一樣黑,度度都一鳩樣,但唔否認外國讀書一定好過香港,起碼人哋係用英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞