移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
收留你仲唔感恩戴德
原來自己on9又係人哋問題
歐洲大部份城市 去完玩一兩日 已經唔想再去
我覺得單純講出黎係人地眼中只係抱怨
即係除左講之外 最好講下有咩可能或者可以解決既方式比較好
真係 依家係中国咩 唔俾屌架? 天橋啲印傭姐姐都會星期日圍爐抱怨下政府 僱主有幾刻薄啦
Cctoy最多就係公務員同白卡唔係bob叔啦
Freerider去到邊都係freerider真係信佢哋扑打國際線咩
人地唔想同你圍爐就頂唔撚順
其實從來都係 為左要本護照先捱落去
唔係真心中意/欣賞果個國家
以前都仲會有心上來連登屌下 但來左大半年之後 已經零興趣 因為點屌 都唔會改到變到英國就係咁垃圾事實 咁不如缺下其他野好過

真係要屌 下由Royal Mail 上到NHS 中層加堆火車/交通政策全部都係垃圾級數 點屌都唔會點錯

我形容移民英國係 你好難搵到好多優點 但你會搵到好多缺點 只係果堆缺點未足以令你番香港

我覺得連登一開依D移民Post 最大問題總係有堆 時事台既社會垃圾沖入來搞事 幻想自己移左民
真係唔明點解要扮移民
得啖笑
我會屌

成班落到黎講普通話拿 屌你老母臭雞
然後找數
英國凌晨出po唔洗訓?
你真係係英國?
唔止英國啦,連登仔只要一去到香港外就會變得勁善解人意
你冇腦好難幫你喎
由柴灣角街trap 到英國
記住你既心態決定境界
英撚依家都夠鐘起身返工
香港今日放假姐
英國普遍人工低,交埋稅仲少
點分高級低級
art gallery 可以好貼地,展出下d小學生畫都得嘅
10分3算少啦
淨係
鄰居,車保(發現有D唔公平),book GP, 申請 牙科(1.5年仲未有), 超市 貴左好多, 好多野都好on 9…. 不過點都唉佢老母6年😂
屌喇星 啱就留低 唔啱就番歸

我係英國開餐廳 日日忙過係香港果時 辛鳩苦
係香港我坐喺度收錢 依邊要落手落腳
咩撚野天氣 夏天日長冬天日短 完全唔關我事
連打機時間都冇 重點會理邊個黨執政 乜嘢民生政策
咁撚得鳩閒 話英國有咩好 有咩唔好 果D人 一係就大把錢
一係就係英國生存唔到 兩班唔同人緊係有唔同意見啦
咪撚on鳩鳩 你有冇見過李+X 同 公屋仔 討論過時事🤣

講真移民去全世界去邊度都一鳩樣 冇錢咪撚制
大陸人都識窮就躺平

有本事同人競爭 夠膽去外國同當地人搶飯食 去邊度都一鳩樣生存到 乜鳩開銀行難 TV licence Amazon 退貨 果D芝麻綠豆野 有咩難度🤣

題外話 只要你有錢 依邊切電腦 易過香港好多好多 兩大網絡電腦硬件商
今日落單 明天送到家門口 14日內任玩任退 要乜有乜 我切過兩部電腦過萬英鎊零件 完全唔見有乜嘢問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞