移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
條友香港冇車養唔起
去到覺得有車好享受
我以前讀書呢啲地方玩過曬
都係畀日本屌打
唔係喎
見到birmingham破產
啲人話好事嚟㗎喎
bno撚仲盛讚政府做得好
其實not everyone is built for Cambridge Oxford.

去UCL, LSE都唔失禮

好多outstanding school嘅
其實冇揀入cambridge oxford因為冇錢搬
留返喺屋企附近讀
去咗英國就唔可以去日本咩

歐洲玩法同日本都唔同
又係你
24/7顧住propaganda點講香港人
Go get a life
一定要入依2間🤔咁你讀邊間 😂
佢地本地人都接受到嘅又真係文化wor,點解本地人ok你會唔ok先?用香港嗰套擺落英國會唔會過份咗少少?

仆左落人地拳頭上面
中學都有教,比人打要還拖😅
Pearl
你肯定本地人接受到?
上Trustpilot睇下,有啲ISP又係喺網站連email都冇,要打電話,個個都話後悔冇上黎睇comment
接受唔到就神早畀人淘汰咗啦
一定要二揀一咩買張機票就可以去啦
why not both

識大把香港人移民完一樣照去日本,假期長咗仲玩耐d
吃喝玩樂日本就世界級
風景日本就
大把人唔抵得黎到英國嘅豬去日本shopping,要去博物館行公園先唔係豬
屌.... 當時得我有 driving license 老婆無嘛
所以結果咪 only 開左個單開唔到 joined account lor

有野唔明, 同隔離屋 d local / 公司同事 吹水講呢個 case 時. local 人都屌 9 做洋可以發生咁既事. bank 應該統一既 standard 去左邊

但係呢度講 UK 既真實一面有幾差有幾衰時. 呢度係屌個受害者而唔屌英國有既問題
呢件事如果發生係 hk 既citi / hsbc / boc 呢 d 大行既話大家係唔係又屌個客呢 ?

UK 有佢既好, 又有佢既差
係呢度營做 UK 一切都係好既幻象有咩用呢?
真實反映當地既情況, 等未出發既人可以諗清楚岩唔岩佢地落腳, 好過去到過左一兩年先回流 / 轉地方

(有 friend 諗完一大輪之後, 就算有 BNO, 最後都係揀去 Canada)
咁只係你能力未到你唔適應姐,唔係人地落後,人地本身做野方式就係咁,你把炮嘅咪入去間公司推行用email用電子形式改變成個行業生態咪得囉,本地人覺得你咁做係好嘅話自然轉用你個solution
其實兩樣野無衝突

平日週末咪公園博物館,長假就去日本歐洲

點解會咁撚二元論
憎人富貴厭人貧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞