移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
我有時調番轉 乜九都 E mail ,想打電話問九佢D野 (車保,牙醫,電器保養內維修之類)永冇人聽,一係九等,講完又係e mail 覆D 官腔話😂一係自己揸車殺上去
幾年前我開香港公司戶口,前後應該去左4-5次 查家它咁,前後成2-3個月先開到,我知驚你戶口洗錢,不過on 9 囉,問D野先好笑
D 電話仲要收鳩你錢
其實人地去到新地方新生活,好開心好好有咩問題,個人觀點,好subjective 都好正常吖?你唔like 就唔好理佢地囉。香港本來好屈機架,好過英國多多聲啦,不過已經係歷史啦,家陣玩爛咗架啦。至於乜都唱好戈啲,佢地係香港九成都係藍架啦,對住啲弱智咪由得佢地囉
英國放假去睇concord,睇flying Scotsman, 去下牛劍食個tea睇college

睇自然去lake district, 睇鹿去Richmond Park,Greenwich 有公園有天文台睇

想睇鐵達尼去Belfast船廠

岩岩個星期national trust week大把城堡宮殿免費入場
班中年收成期移民撚喺香港就日日返工賺錢買磚頭資產升值
賣樓去到外國錢滾錢靠被動收入生活
就屌返班留港撚剩係識講錢好功利無文化
返來囉 襯末脫節
咁請你睇下state school 喺gcse 拎7-9 或者a level 拎A /A*既比率
砌機去amazon買件易到
2023件砌機係好容易既事黎
硬件台問人咪得囉
心諗無腦都可以移民
五毛定PR, 自己選擇
本地人都屌到飛起
你唔好咁痴線啦
但係佢啲statement 都唔係寫全名
屌你真係唔同級數一係你重好撚後生未識諗,咁即係你班Oxbridge 同學窮囉,係死讀難讀先入到Oxbridge果班望子成龍返香港揾錢果班中產,有錢仲狗衝去ibank OT?

我當你唔係扮Oxbridge 畢業生,你自己睇下林作,麥明詩都轉曬行,明未?

而家有BNO 最後生果個都26歲,好命少少做埋人老豆老母,送埋個仔去外國,自己唔使做日日yoga 扮慈母KOL喇,真有錢果班讀緊私校同班王子公主做同學啦

仲有,而家叻既人才係會去美國,重去香港等打仗做炮灰?

有錢要歎就澳洲,講緊身家最好3千萬以上,你投資都冇左2千萬

唔夠2千萬,梗係去英國/加拿大名校區,啲仔女大個左咪去美國/澳洲囉

夠清楚未?
我到左英國半年多少少 一路做pt 一路學車
啱啱上個月考到車牌
其實最難頂我覺得係冇車邊度都去唔到
無人求你嚟呀,英國人建立咗咁嘅環境、制度,你覺得唔啱可以選擇離開,唔好意為交小小稅就大晒,人哋唔係老馮要照顧你哋呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞