移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
唔係對英國有信心
係對香港更加冇信心姐
香港人就係咁
我係香港都頂唔順好多香港人啦
唔需要特別感到意外
鬼佬5點開始飲 就唔係飲飲食食
鬼佬 一餐食4個鐘 飲3支大酒 就享受
華人做 扮野 港豬
但香港人普遍中意日本嘢
果邊食都係交智商稅
去日本都少買野 其實
但都贏歐
咁真係岩
東歐 中亞 外蒙 真係玩多
得喇知係係五毛港豬喇
又比
但香港做一個月= 英做1.5 月 或更多
好多工種都係
所以香港 英國 2睇
咁呢D咪只係香港留落嚟嘅習慣囉, 咁都想改變, 試下大力D移動地球版塊移近D日本囉
英國人做嘢出曬多垃圾, 最好平行自己心理的方法係返工, 齊齊HEA
日本嘢咁好食都戒,算唔算交智商稅
最大問題係英國冇乜工業
變咗好多進口天氣資源來貨貴都要硬食
好似去年已經捱咗成年貴電費貴gas費.......
不過澳洲聽聞今年加電費都加得好犀利

但經濟嚟講澳洲整體好過英國
好多英國人都想移民過去
移民嘅人的確有資格批評留港撚

雖然英國千瘡百孔
但係唔代表啲人講嘅優點唔存在
因為英國唔好嘅地方 好多都係好過腥港

有比較就有傷害

所以結論係 能夠遠離地獄 任何地方都係天堂
溝通唔到, bye
自己係香港
最好朋友嘅都係中學同學 唔會係同事啦

黎到哩到就一定要識local朋友 先叫融入
真係笑撚死
馬仔 brand 呢間正垃圾.

聯名戶口要落分行開, 打電話 booking 約時間已經好串. 落到 brunch 時個 staff 要 address proof. 比 council tax letter 唔認 (話唔係寫 full name). 水費單唔認 ( 因為個 system 將 first name 兩隻字用橫線連住, 唔係用 space 分開)

屌佢老味. 最後去第二間. 用同樣既文件( council tax letter ) 即刻攪掂
係冇得揀
唔係特別想揀英國

正如我當初去英國讀書
都係因為自己有居英權,唔使搞visa
英國唔係?
其實任何地方生活都一定有好有唔好
係睇自己鍾意邊度嘅好
同頂得順嗰度嘅唔好
走嘅都係受不了香港某啲嘅唔好啫
無論係走係留都冇需要踩對方,個人選擇啫
Tesco meal deal 3鎊4 揀三文治都唔差
又有得揀飲Costa咖啡
其實攞到BC 仲有愛爾蘭共和國可以揀
嗰邊啲經濟都幾強勁
行出街去咗印度旅行咁
係 去得英國 唔係本身BC/有親友
就係BNO Visa / 工作原因 易轉去 無得揀
兩舊屎 邊舊無咁臭 係人都知

其實係比較緊 尾二舊屎 同 最底舊屎
你彈尾二的 d人咪即刻提返最尾果舊
我鐘意Greggs 多D, D包料靚D. 1 個精美包加coffee £4.x
呢個又係屈 平時唔俾人講唔好既野 但有人呻就係你無做功課
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞