移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
加大拿 槍械問題
大撚把
係連登屌英國
如果你真係想比意見一早寫咗email上council 比喇
最低限度都係twitter le d英國政客會睇既地方講la

係一個主要人口係香港既forum 屌英國
除咗水人留港我唸唔到仲有咩目的
香港砌機撚屌撚柒鳩香港班代理食水深到hihi都屌咗好多年㗎啦
因為人哋社會環境同政治氣候不佳而評論=腌尖腥悶
咁2014,2016同2019算唔算腌尖聲悶
利益優先於普世價值嘅,有咁嘅見解,一啲都唔奇怪…
屌台屌韓又得屌英又唔撚得
普通講吓社會議題又要我send email
你喺香港嗰時係唔係都會咁?
香港人去到邊都賤架啦樓豬隨時比人杯葛
咁你做乜撚要爭取香港普選
成日腌尖聲悶得個嫌字
要人就晒你先啱?
又話急住移民係驚無咗言論自由?
英國有兩種人,有錢人同窮人

窮人會係咁屌個政府唔掂,又唔派多d福利,成日以為公黨上台派錢就搞掂
有錢人都會屌個政府唔掂,但唔想佢派福利,只想減稅,成日驚公黨上台又搞福利主義加有錢人稅

結論:政府任屌唔嬲,保守黨上台就減福利,公黨上台就倒水派錢,生生不息
2021用移過民既經驗上黎講外國唔好既野 會比人話五毛
2023佢地啞左囉
結論咪又係唔理政治扮盲就邊個地方都正㗎啦
你又知我冇
以前有用果陣我係香港寫唔少
我冇話唔屌得 但係係連登屌有條撚用咩 有英國人睇
真心想屌比意見一定會係個香港forum比喇
所以咪一係你傻 一係你另有目的
新屎坑三日香
正如啲鬼佬嚟香港好鍾意睇霓虹燈一樣,覺得新奇有趣目不暇給
去咗嘅發現冇乜好嘢講到
咪得翻班vpn移民嘅cctoy日日吹奏
自己圍爐呻吓點解要比英國人睇?
邊個話係比緊意見?

上連登屌廿蚊四粒燒賣係比緊意見李家超點改善夜經濟?
啲人係討論,屌柒緊佢咋喎
同一番說話你唔上Reddit講?

上Reddit問班鬼佬
你哋屌嚟把柒啊?唔撚直接去政府控訴?
旅行唔計掃貨其實都係睇野多,打死我都唔信成個歐洲既野唔夠日本好睇

購物既話係既,日本堅屈
都唔會淨係英國
移任何地方都有班人係咁

不過係常態黎
住耐啲就唔同架喇

啱啱到新地方(興奮)>開始有懷疑&home sick(人哋一講唔好就屌人)>已習慣新環境(屌政府部門/屌當地人)>長居外國香港/已經同本地人無分別
咁我都識fd移咗加都成日睇連登啦
“你啲fd”係咩統計數據咁權威
Reddit 係真有用
聚埋聚埋大把政治力量
連登? 咪得係香港有少少影響力
2021:依家唔係移民 係走難
依家唔走等鎖港
照你咁講,成個連登摺咗佢囉,個個post都無用架,感情台叫春有撚用?娛樂台反鏡有撚用?唔直接踩去九龍灣都唔好叫自己反鏡撚
買架車,遠離倫敦,你就可以享受休閒舒適嘅生活,之後你會連返香港旅遊都唔想。如果咁你都唔鐘意咁真係唯有回流。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞