移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
你知有monzo starling㗎呵?

用下你個閪腦

大部份支那人係祖國只係得過客同黑工身份
人工低稅高生活閪先主因
oxbridge每年各自至少10-20個香港人入ibank
啲大行唔會介意搞sponsorship
但佢地大多數都會揀番香港做野
帶晒成套野黎 但未搵到牛&箱買
如果唔砌返就想賣左套aio 水冷佢
有冇推介
出街食都係必須品喇 收工出去買野soical 完番屋企煮咩

因為出街食貴叫人番屋企根本上已經係刻意誤導
個陣一年11000? bachelor ?
大把識嘅本地人同移民都成日去睇exhibition
兩個星期起碼去一次
係你唔鍾意去就唔好拉到全世界都一樣
Non finance工英國人工低到on9
屋企有家底隨時都走到既話留英更加唔係wise decision
對自己黎講想移民導火線係由細睇到大嘅頭條新聞俾人咁樣被逼摺埋 覺得冇咗香港核心嘅價值
仆親成塊面得隻眼有事你信唔信?
真係腌尖咁唔係應該調返轉
日日屌英國呢樣嗰樣唔好咩
馬仔online搞一嘢就搞掂喎
老婆同兩老都係,唔明你嘅難位喺邊度
如果咁講 香港啲後生仔憑咩屌廢老 人地咪仲熟仲有經驗香港點起飛 反而香港班後生一出身香港就向下插 去埋外國都係越黎越衰

為左奶鬼佬屎眼連初心都無埋 講論資排輩
其實一講ibank 同 finance 個堆 同 JPEX 有咩分別

大家都係搭雞棚 只係個雞棚有政權撐腰合法

你睇下 含大 同啲內房 雞棚

唔爆既原因大家都知係 源源不絕既腥港韭菜割緊
俾唔起又要過去真係要買定人壽
有咩事真係提早走等後生有筆錢人第二人生

我想像唔到下一代好似新移民咁既起步點入番城市捱
咪就係因為每次一有求助post,就有班人喺下面comment,叫人唔好咁多嗲,我地作為新移民唔好搞到本地人唔鍾意乜乜乜,仲要幾十個人認同。

香港人幾可有幫過香港人,你有眼自己去睇下,超市group,種植group,家長group,移民group,所有post都有呢啲人。

佢自己靜靜地忍真係關人撚事,慘在班人連其他人都管埋
過左50好似要交40%
佢地要啲仔女做鬼佬既肉便器係佢地文化渣
有冇咁癲
“香港人有幾可幫過香港人”
線上係冇乜
但線下真係唔係你講到噤差

移英港女唐人街失卡片套 「同鄉暖男」踩單車送回 網民起哄:好浪漫
https://www.gotrip.hk/737902/?utm_campaign=GOtrip_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_GOtrip
除左退休多二千我睇過晒咩都差過
但佢地無諗過問責啲錢去左邊 只係喜迎加稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞