移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
真係要食靚嘅日本嘢唔差得遠
香港食咁上下都200-400
嗰邊都係£20-40價位
同埋如果買魚自己整平過香港
隔離有大西洋同地中海好都海鮮
係買和牛貴好多

你話香港食開爭鮮元綠過到去食eat tokyo就幫唔到你
得London有工咩
咁慘?!我嗰間e consult book親都係3日後就有得睇,佢仲逢星期一有urgent case slot,朝早打去即日有得睇。
拎美國醫療同英國比is it a joke
其實好彩樓主你呢兩年先黎
呢兩年已經算方便左好多
武肺之前英國既傳統銀行大部分操作都要落分行搞
邊有網上或APP申請呢D咁先進既野
係自從LOCKDOWN同銀行大勢CUT分行先開始發展網上APP
其實睇情況 我用app book
面診 約三星期 得兩個醫生揀
電話診 都係約三星期 又係得兩個醫生揀
我試過有一次 直接揸車過去 去到reception 當然佢梗係唔俾我睇啦,留咗我電話 ,之後我上車 (前後5分鐘到)個醫生即刻打嚟,傾完之後,就叫我去攞藥(不過去撚到藥房,嗰隻藥冇,要聽朝再攞過)😂
Diu 見到d一家大細
每個禮拜都po d係香港好正常會做既野出嚟
雞毛蒜皮都po出嚟話好開心好開心
好有要呃自己開心既感覺
買咗Buckingham palace嗰tour入去睇
屌佢老母唔講以為同啲工作人員有仇
冇體貌到又冇廁所
過晒capacity 完全accommodate唔到佢賣ticket 嘅數量
入去係到逼
晒狗我entrance fee

不過其他museum 好多都正
同埋英國睇馬係正過香港好多
其實兩個地方都係類似,英國call白車冇車嚟
美國白車嚟但車完你會破產
點會冇車嚟,你電話講得唔夠危急啫
你講得唔夠危急,我見過三個鐘先嚟,不過我又見過就算好快嚟到,見你冇嘢,跟住都係走撚咗😂
Greggs食得多爆cholesterol
起碼啲超市meal deal🈶️廉價protein
20蚊食到靚日本野 你唔係當食緊ITSU 定 wagamama係靚日本野掛 你唔好水鳩我喎師兄

倫敦正常日本野 無60/80起跳 都唔會好食 拉麵1X果堆全部麵垃圾 包括金田家
唔係阿嗎
有靚保險絕對屌打英國NHS
之前自己係英國中strep thorat差啲比NHS拖到變scarlet fever
公司又冇保險最後自己嘔£150 private GPA 攞amoxicillin

美國睇GP 去urgent care即日walk in $5 copay 搞掂
保險公司包
不過窮人含撚
同埋同一份係美國人工triple
英國份糧買唔起health insurance
前NHS
我成日覺得成個NHS制度應該取消 根本宜家都係自欺欺人
Wagamama 元朗牛屎佬開
Lemongrass mango ramen
yo sushi攞嚟喂狗

以前係London返過一排工搵到有檔叫Kazu 嘅日本嘢好嘢嚟
啲lunch set都係~£20
遠少少selfridge 附近Cocoro
出少少Fulham Koji都係 ~£20搞掂
拉麵一風堂已經好食
又係£20樓下搞掂
嗰樣就得
食落唔掂
Ccptoy: cctoy: xxxxx
有BC 重黎 祖國讀書 戇鳩架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞