移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
認同呀

d街坊group有d on9仔,三句唔埋兩句就叫人返大灣區,真係弱L智
尋日先同老公用個app開聯名户口......
但係講山真係歐美嘅有特色好多
每個地方都有好有壞,應該要公平啲分析
其實如果用咁既心態留係香港都好正 咩都唔理 開心做隻快樂港豬
唔係個d唔洗做日日係英國大屋住的中年人
Bob叔?
明白,咁當只係得我唔鍾意。
我當我 on9 聽人老點話 joint account 一定要落分行開

但屌佢老味 council tax letter 唔認, 水費單又唔認, 呢個係咩玩法先?

個 staff 重點我 request council 出過新既 letter 要 full address

我又真係 on99 咁信佢. Trafford council 既 reply 寫呢個 short form 名已經係好足夠既 address proof

事後我走去 hsbc 同 Barclays. 兩間都開到 . d 職員重 oh 左. 話唔明做咩 council tax / water bill 會唔認

你話用 app 可以開 joined account. 咁
你既意思係我用同樣既文件用 app 就開到, 落分行就開唔到?

咁就更加要屌佢老味啦
對同樣既文件可以有唔同既 result
d 野就係唔 standard 既
做唔做就係睇職員心情?

咁有朝一日我跌撚左張卡 / 比人搶左部電話要 call 上台 suspended 張卡 / mobile wallet 時, 就要 keep 住打電話, 睇好唔好彩搵著個 staff 有心情去 handle 你而唔係耍九你?

Lloyd 呢間我最後用 driving license 開度
不過我會 keep 住放 £10
一夠期食完 switching bonus 就 cut 撚佢. 遲 d 夠期就再食過
係呀 當香港制度玩爛晒
去返個仲有制衡的社會 其實已經好左
咁個個地方都有佢的問題
只針對英國差的
根本純粹帶風向講香港果方面好
安慰下仲係香港的決定

藍絲 最鍾意講外國差
美國槍擊 英國垃圾 澳洲侵略土著
但下下有能力有錢的 都去呢d"垃圾"國家
加埋我
因為係港女 港男好撚飢渴
英國!?

仲以為好過加拿大
唔準講英國壞話,俾人label做五毛
每個地方都有自己既問題,其實移唔移民都係自己考慮同選擇,唔洗比班移英撚/反移民撚係到批評。
不過依個世界係咁,大部分人都唔係首先做好自己,第一件事係批評其他人先
巴打你係咪唔係喺大城市
重點係話香港人移民唔係諗住生活帶來衝擊
人生觀改變一下
反而係想人哋遷就自己生活

最好帶到英國人放棄生產全民炒賣為生就最理想
香港咁多嘢玩,都要選擇放假日子上嚟,重覆果d睇過幾百次嘅論調,到底呢d係咩人嚟?咁撚多咗玩喺度上網9UP做乜鳩?
你講之前會唔會了解左英國先 人地一早去工業化靠金融炒炒賣賣維生好耐
真心出街食咪又係十幾鎊
同你平時香港搵間坐低食既差唔多價
係冇平野 類似譚仔 雙餸飯果d頂肚啫
Yes sir
屌你老母
我去旅行都會去
唔係唔係,勁多做倉,做倉就可以生活到
我反而覺得呢啲先比較價格上會敏感啲
因為好多時候返工食飯,真係日日食
反而貴嘅頻率上會少啲
你就係個班英國佬話要加BNO visa 錢同NHS 錢都話好個班人 咩都唔可以話唔好 政府話咩好就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞