移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
傻豬
官網有chat一定係用chat
冇就去佢哋twitter>ig>fb
Email 尾2,最後先打電話

仲要記得打字要point form,如果唔係佢哋睇唔明
有同學二次移民再去英國,申請唔到入藉喎,而且怕二次回歸
啱呀, 唔好學小紅書個D唔睇menu食完屌人貴啦
其實好多黎英國嘅港豬去日本旅行
佢地仲要好想香港變差
即係想走唔到嘅政治犯更慘
暴動手足出返黎都未知係咪一定移到民
依家唔移民/話移民唔好=5毛
TBH 係你無認真留意過英國火車意外者 你開個Wiki睇下英國2010-2023 意外 出軌 攞車 甩門 撞死人 樣樣齊

同埋真心唔好侮辱日本火車 英國唔配 英國火車充其量只係叫eu叫第一等 因為德鐵 法國 美國仲垃圾 同埋MTR管理一早好過英國好多

香港人其實對外國好多工程/機械文化有好多不切實際的幻想 we all learn from accident 火車我唔熟唔敢講 英國空難係多過香港幾千倍 由其涉及機械維修 更加更多 只係香港人成日幻想西方就係安全

英國依三十年 成個火車系統就係一舊垃圾 一堆零技術可言既火車佬逗七八皮人工 仲日日罷工 相反NHS醫生先得3萬 成個火車票係癲 搞到根本無人想坐 人人變曬係M25塞

我肯定HS2 起完都一樣 除左番工公司俾果堆 無人會肯坐
仲有大自然風景有得比嘅
Ccptoy 風向啫
佢哋住喺香港人村長時間不問世事,點會識得答你英國發生啲咩事?
小朋友學校唔俾亂請假

同埋有一個問題, 以前係香港坐4,5個鐘都起碼去玩5,6日, 依家坐十九幾個鐘頭, 玩幾多日先啱數
呢班友咪係幫手推哂D人去做勇武去坐監既人囉 人地就慘啦 自己就咩事都冇 繼續批鬥人 十足十文化大革命 俾呢班cctoy有毛澤東咁大權 全部人都要俾佢地批鬥死
好心你啦屌
去英國先個年半學人同local傾國家政策
你可以了解英國有幾多?你係local眼中只不過係新移民蝗蟲 香港人不嬲鳩屎 你只不過係stay左年半既同類
班BBC都未出聲頂你地唔順 你都係跟大隊唔好扮清高啦。。。
大自然風景日本都好靚 仲四季分明 有得浸溫泉
其實用一個continent去比一個國家都有少少唔公平
仲要佢哋好多剩係識死跟protocol
弱智咁,我早幾日想book嘢,打去冇人聽我就send email,跟住再打多一次就book咗。過咗日又有人打嚟問係咪要book(應該係覆email),我話唔使啦我book咗。跟住佢係完全聽唔到咁,死都要同我對名對email(我心諗你打呢個電話嚟可以係第二個人咩)。咁對完,佢又再問我係咪要book。
我就要再講多次我book咗。

呢啲情況喺GP牙醫royal mail細公司嗰啲低級職員係超常見。
屌 係呀 火車係UK簡直垃圾
重要成鳩日罷工話要加人工
真心痴撚線
然後NHS啲醫生護士就underpay
睇過醫生就知 佢地好好服務好專業
所以我自己都好憎啲火車佬
貪得無厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞