移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
冇歸屬感就係咁
Canada has fallen

身邊啲rednecks 同hillbillies 日日都屌
又突然好鐘意自己煮飯
你講笑好,英國(at least London) 係歐洲文化中心
本地人自己自嘲自己事,本質上英國除左食物係垃圾級,其他culture 大把野explore
最on9係好多香港人都湧返去GTA,真係唔明有乜好
移民搵多咁多
有work from home
五日工作
香港「舊時」文化都係70-80年
香港本身既文化都係borrowed
之後永遠都講
「留港撚值得擁有」
大把日本仔唔比nhk費啦
就算喺外國見返香港人
都會傾多幾句
好似之前返去英國旅行
local tour 同個讀緊PhD香港人同團
大家完咗tour 嗰晚都一齊食飯交下心

如果喺今日嘅香港.....唔係冇可能
但呢個年紀大家出晒嚟做嘢好難社會上好難識到啲交心朋友
我自己又去開教會,所以好重視人與人之間嘅交流

應該噤講,嗰邊啲人冇噤重機心
所以香港人過到去都返璞歸真
以前讀中小學大家都係有嗰句講嗰句,唔會噤多造作嘢吧!?
如果用呢種態度,唔駛搞咁多嘢移民,乜都唔講,乜都睇唔到,度度一撚樣
打cctoy稻草人

打打打!!
落吧都早收
同買樓一樣
所有人但凡做左重要決定
一定死要面唔衰得 點都證明自己嘅決定係無錯

你留港你仆街死啦 我移左民做人上人喇
你無買樓你死窮鬼 我上左車而家係中產喇

見親呢啲人都得啖笑 駁都廢時駁
去泰國hea都爽啦
樓主5毛開工唱衰英國
再唔係咪喺香港做quotation, 拎張list去屋企附近砌咪得
香港文化博物館有冇入過
有冇join下啲香港古蹟/歷史 講解本地團
突然去到外國變到咁有文化要睇culture野
冇得揀咋下話
咁即係有冇了解過呀
本地撚同移民撚呢幾年都煩到仆街,一日到黑都開戰引戰互嘈,跟本移得民兩地互不相干,大家都無需要再睇大家新聞幫自己打飛機同批評對方,但就有班痴鳩線心理唔平衝係要出黎搞下事令自己心理正常D
咁你移民左英國咪係英國網站「神」,真係on9,屌你移民英國之後係連登同香港人講英國唔好,咁你想港燦比咩反應你
由2019年已經係啦,香港人就係有一種內鬥血統,大大小小嘅嘢都要噹一餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞