移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
重點係當你長住喺嗰個城市廿年
你係咪咁神心每個月重覆係咁去
唔係嘅根本bullshit
英國local都未介意你屌佢政府
連登仔而家幫佢哋介意埋一份
覺唔覺自己係立場唔同嘅小粉紅

大件嘢都係用個盒包番print番個label攞去就得
揀退gift card攞完去隔幾個鐘就收到錢

重試過退叉電線就咁refund唔使寄番俾佢
屌政府嘅權利都冇?
會點?英國係咪會用國安法拉我
季季都唔同event
你每次入戲院都有唔同show la
利申下個禮拜去荷蘭睇pokemon
就係呢啲港移民撚水人衝食人血偷走笑人走唔到叫當地洛閘話之人 做乜都拖後腿拖到大家冧檔
印度佬 南亞力架 支那人都識帶埋隊友走 人地人種做就事半功倍 族群強大
大家變留港崖苦都係千古罪人移民撚造成
人血移民撚罪該萬死
就係呢啲港移民撚水人衝食人血偷走笑人走唔到叫當地洛閘話之人 做乜都拖後腿拖到大家冧檔
印度佬 南亞力架 支那人都識帶埋隊友走 人地人種做就事半功倍 族群強大
大家變留港崖苦都係千古罪人移民撚造成
人血移民撚罪該萬死
澳洲移民政策太飄忽,我有friend 諗住過去讀書,讀完睇下搞唔搞到個身份,但唔guarantee...

不過澳洲係正路過英國好多
遺返呢啲人
重點係啲人爭論緊住香港無嘢好做,又有人爭論住英國都冇嘢好做
然後啲人話英國住嘅城市好多博物館

你講到去荷蘭睇即係travel啦
咁同呢個爭論完全無關
你喺香港悶都可以即飛台灣日本泰國啦
夏天好過香港十倍
跟住就有九百幾個正評 連登真係群魔亂舞
政府做所有嘢為民
係咁正就唔使民主制度去制衡住啲政客啦
成班政治BB班學人講政治
如果真係鐘意博物館嘅話又真係住近歐洲會好啲
有冇野做跟本人夾人
有人覺得香港悶亦都有人覺得歐洲悶
跟本就冇衝突
咁咪仆街囉 個個比人打到爆撚晒頭拉埋 最後原來益左呢班freeride
大爺們意思係….乜過去嘅人唔係諗清楚先過去嘅咩,有乜好噪

另一批就覺得你講英國衰,香港好,即係五毛,去大灣區啦
翻譯: 加拿大人頂唔順加拿大所以係咁移民,香港一班無去過/去過幾日旅行嘅聽咗連登仔吹到係天堂咁就走咗過去
香港無咗冬天,唔識比較
點解你唔走難做世界要葡萄人
罷工
仲好意思提
當初難民plan一出就係連登仔係咁水鳩人
吹撚到英加人間天堂咁完全無缺點
再水人話揸住100000都移到過去

而家屌返人冇諗過度過
加拿大淨係迫打毒苗一樣就已經衰過英國N倍啦
接受唔到去都冇去過就移
係 英國除左貼近返香港少少之外 (公司行業)
根本係咁多移民國家度 問題算最多的果個咁滯

美 - 左膠 槍擊 犯罪率 (好: 美國夢)
加 - 冬天 工作機會 (好: 多元無爭 社福算唔錯)
澳 - 世界邊緣 悶 無乜工種 (好: 天氣 好pay)
英 - 天氣 好多工種low pay 社褔唔算好
鐵路NHS之類off balance (好: 經濟 制度似港)

英國係差 但都叫仲有希望
係歐洲範圍少數英語系國家 有主權有老美
對比香港 真係完全睇唔到希望
淨係見到國安法 一眾弱智奴才奶奶奶 奶上位

其實講咁多 只要一句 "法官大人"就完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞