移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
未必係唔敢講,只係覺得優點足夠cover缺點
樓主5毛拉
二戰後的香港其實都冇乜好,嚴重貪污,貧富超懸殊,好多人住樓梯底,木屋,但重有咁多人偷渡來,諗下點解
我都留學五六年,叫做有D外國經驗,讀書時打過廚房工,聽過大把人抱怨。
不過同原居地動蕩比起上來,生活問題可能已經比較易應付。
好多野個人做化,好難講一時對錯,我地都係凡人,都只可以睇眼前時空,二戰前都冇人估到屠殺幾百萬人真係做得到,上面當然有班人因為政見見人移民抱怨就故意笑,不過我只能講,see the big picture
祝順利。
開始多叉仔 遲啲會變叉仔版美國
身邊移英撚話依家出聲驚影響將來攞唔到bc
所以放心攞到bc就會出返聲
歐洲係多國家但好多都好似………重未計啲平均物價貴啲

亞洲有台灣日本泰國起馬唔會悶
相反我超厭香港迫,嘈,出街次次都想打人
你自己一個去?
同成家去感覺好唔同,
要照顧仔女真係無時間呢係屋企喊。
打份工辛苦d都要接受
傳統華人移民習性,
唔係點做model minority,
唔出聲, (對白人)笑hehe好nice, 政治冷感, 淨係dup低頭搵錢
你自己on9唔識揾,澳洲咁落後都大把地方砌機。外國就係要相對寧静嘅環境(其實我覺得澳洲已經好撚多人好嘈),你嘅生活模式真心覺得應該住大灣區
做乜鳩?
你冇frd ,唔識傾計? 有幾多正常人移完民仲開連登你用下腦啦
你知唔知而家幾點,係啦uk 2 oct 又放假
見到啲濕鳩言論咪去駁囉 喺度打cctoy稻草人變相幫埋手傳播呢啲言論
咁係你你班英國讀書班同學窮,一係上左位做Director,一係冇仔女,極瑞少少屋企極有錢走左冇得分身家,是但中一樣咪留港囉

舊英國同學1半都走左,但有啲去Canada
多數力起電話仲係「喂」
我係真真正正貼地 唔係個d唔洗做日日係英國大屋住的中年人

係咪Uncle Bob
奴隸去到邊都係奴隸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞