移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
原來唔講道理係樓主自己
自己就係所謂移英撚
都係差好遠,因為兩公婆收入少咗好多
93% 人爭60%位,入完好多行業頂薪等於香港起薪,包括但不限於醫生護士老師社工,殺出條毛?
係咩 我walk in行入去排隊 前後15分鐘開完走得
有假冇錢有撚用
demean 其他人冇用
呢個就係事實啦,啲人以為聰明嘅人係會揀一個人工低稅高嘅地方,全世界搵到錢嘅人都係揀人工高稅低嘅地方唔會有掉轉。

啲英國人而家鍾意去杜拜,唔通杜拜有民主自由咩?
放棄香港mind set啦,呢邊啲ofsted同香港嘅banding係兩個世界。有睇早排個校長自殺就知,啲評分勁兒戲。

唔通你個細路喺Slough讀Outstanding會好過喺Chelsea讀間requires improvement?!

都唔講入咩U喇,剩係講師資同啲同學嘅分別。
食維他命D 香蕉
法律界一樣,佢哋肯定係連登仔口中嘅廢人
多30% 落袋,更加少人同你爭升得更加快,你咪同佢哋講唔係囉
仲有on9 NHS GP
8am 鬥快打電話搶appointment 真係夠晒on9
間間單單strep throat 想攞antibiotics 等咗我五日死死下先有
絕對係,低過譚仔姐姐
Exactly ,佢哋係咪真係諗住可以住鄉下讀State school ,小朋友就可以入牛津劍橋出入West London? 呢啲老竇老母真係智障。
本地人幾時ok
一樣係到屌
英國咁多有錢人,你肯定呢個係事實?
最有錢嗰班根本資產唔會喺晒一個地方,佢哋“返工”係為人生目標為主(或者背後屋企生意利益)唔係為咗去打工嗰份人工。有冇睇每年啲狀元讀咩科?有冇睇英國啲政客背景(屋企做乜,讀咩學校讀咩科)

有錢人仔女邊會香港嗰啲咁9衝做ibank,搵人工高低稅地方住。連香港嗰啲都唔會啦大佬。
大城市GP好多都可以e consult
最近飛terminal 2 隔離gate ANA去東京班機應該有半機香港人
全世界,香港算數得上數一數二方便同好!
但樓主
我屌你老母呀!
我日日打開電視,唔係叫你愛港就係愛港
日柒日就係要唱好香港
所謂國慶,全街支那旗
噤叫好?
返黎香港啦,講噤多把撚,我包你機票好唔好?
香港直情已經out of consideration
係同澳洲美國比屋又細稅又高
加拿大起雖然稅金同醫療都係同英國一樣成pat屎咁
不過起碼叫咗啲屋大啲
少出街嘅話住得舒服啲
係可以啊,早兩個禮拜我咪用app book E consult , 最快要10月中 ,total一個月😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞