移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
Coco哥
又想捉毛
港蝗呢 乜都拖後腿大家冧檔一無所有
每日例牌都正能量PO
會唔會覺得自己太九唔搭八
自我催眠就係呢啲
所以我上面咪講撚咗囉
啲人上嚟訴苦,呻,討論,屌
你就係咁叫人Email做乜鳩

平時有fd搵你訴苦講感情嘢
你係咪會覆佢:你講嚟做乜?你去打柒條女啦
根本只係樓主無視左 覺得同樣冇問題嘅當地人. 只講本地人都屌晒鬼
同埋無視左 同樣會屌英國嘅香港人
眼見無論本地人也好香港人也好
屌嘅同埋覺得冇問題嘅人都有
qts?
你住咩地方pub/ bar都冇
係D人死都要開lloyds同hsbc 明明其他銀行開戶仲簡單,又有轉會費攞
香港人爭取香港普選正常不過,香港人剛到英國唔知頭唔知路就批評人哋,你有幾熟識當地? 要人哋改變去就你班準英國人?
有得wfh, 已經贏左好多人更多人係為左湊細路,返啲on9 parttime
唔知而家香港既80 90年輕人未來會唔會發出復仇記
https://lih.kg/cHeGjT
#6 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
話走5走,人都31,歲月幸福人生多少都比班仆街權貴極權社會摧殘浪費,由要出國從頭黎過,😭

佢已經癲鳩咗 上連登只會答你兩句嘢
1.移民撚食人血饅頭
2.女權禍害
pin la
冇2019
有免費移民一Q樣
廢青去到外國就會忽然生性?
屌鳩政府
搶到下口
上連登刷到正評
又點?
次次睇d 反英撚 反港撚都覺得佢地好可悲
做人得黑同白
咁英國香港一定有好有唔好
由頭到尾都係睇自己prefer 邊d優點
容納到邊d缺點

好多黎到英國既人屌local廢 做嘢無效率
但自己返工又想work life balance
到頭黎咪又係想要齊歐洲 亞洲既好處
根本無可能發生
1. 喺支那,除非係紅底或者係富二代,否則一般百姓嘅子女生活都幾撚艱難…

2. 睇香港呢三年嘅走勢,越嚟越似支那,甚至不如支那大城市…

綜合以上兩點,為下一代着想嘅,俾我就唔會留低喺香港啦…

一係搵夠就走(不過有走唔切嘅風險),一係就唔好撚有下一代,自己玩埋下半世算數…
個個好似你班靠犧牲一代人抄樓有錢再水人衝渣幾層樓食人血偷走話自己走難就想隊友活埋
印度佬南亞力架支那唔同你地 過到去1個帶成班 成班帶成班 唔似你班仆街

coco: 全條街都輸,只有我贏!
因為我開市前放曬,
賺小小,再反手沽又贏,
坡床再講多D比你哋聽
好雙重標準架,之前有人呻移民出街無野啱食/貴,移民撚就屌人唔自己煮,之後有單新聞講移民家庭煮飯比小朋友帶返學食,氣味太大比同學笑,班移民撚就笑鳩人去到外國仲煮飯唔識入鄉隨俗,話外國小朋友lunch唔食飯,求其食薯片三文治就得
根本就係,2019只係班崇洋撚走嘅藉口咋
對小朋友好?英國做30年都冇香港10年嘅人工。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞