移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
突破盲點
開到喎,普通儲蓄戶口咪得,投資戶口先要地址證明咋
總之係英國錯啦唔好駁嘴
你係咪移英撚?

都唔知條友係咪住英國
住英國要砌機一定係屌VAT/import fee而唔係屌買唔到件
返完夜收工返到屋企2點姐
一定唔係香港9點
全部都係
一個大教堂
一個大球場
一個舊城鎮

比較特別既係巴賽,南法,羅馬同倫敦
一係就冰島睇景

但日本屌打全部
我睇到都都呆撚咗 我切兩部易過借火
Mon有一點死點即退 4090有線圈聲又退過兩張🤣
總之有新野就買咗先 啱就留 啱啱就退 14日內有乜唔啱心水任退 係最基本野
亦都冇撚錯 要屌就屌 VAT🤣🤣🤣
兩年前就係吹奏英國
又話間屋好大又話最低工資都好夠用 自由空氣好舒服

但而家連登仔風向係踩英國喎
一星期幾個笑/屌英國既post上熱門
前排Birmingham city council破產直頭普天同慶添喎
跟住質疑樓主
去左一年學人出聲
Source?
香港人唔會咁
樓主廢
樓主大中華膠
Etc
英國以至其他移民目的地,當然唔係完美。每個地方總會有佢嘅缺點嘅。

唔通香港又冇問題咩?當然有啦,對於重視價值嘅人嚟講,仲係好撚大嘅問題添呀!

打個唔係好貼切嘅比喻:你想做一隻,被人養喺豬埸,好食好住,但隨時捉你去劏嘅豬?定係要去野外,要自己搵食,又要面對其他野獸嘅野豬?

依家豬場老細,炒樓炒燶咗,賣豬劏豬嘅速度越嚟越快。好彩今日佢仲未閂閘,有得逃走出野外,你走唔走?過一排佢發覺豬隻越嚟越少,就可能會落閘㗎啦!

有啲豬會話,其實橫死掂死,留喺豬場有得食有得住,住咗咁多代,已經馴化到唔識喺野外生活,不如唔好走啦。不過,我都係情願出去搏一下。
移英撚自大
留港撚on9
總之咩唔啱
on9 KOL 唱好戈啲就算罷啦,自己圈子啲人on9就換個圈子囉,你係香港都唔會群班藍絲啦,下話。
香港人咁多人有藝術修養
就唔會咁 art museum la
其實討論英國有咩唔好 點樣面對先make sense
粉飾太平解決唔到生活問題
不過local文化都好抗拒討論呢d
離開香港從來唔係因為英國太好 係一個世外桃源
而係香港有一d 永遠解決唔到 令人無辦法接受嘅問題 先走
歐洲邊度好玩 真心問
想再去

日本真係屌打
你話睇下中世紀歐洲歷史野 咁歐洲贏
其他 邊part 贏日本
自己research 完買parts 砌 嫌煩就買手提電腦
可以咩夾件
日本啱留港豬飲飲食食
你有無諗過其實大家都預撚左

但都好過香港
我反而覺得加拿大大穫過英國

當時我兩樣都有準備
最後深入研究對小朋都係英國好
有交稅 有票投點解唔屌佢d 野做得差 屌左未必好 但冇理由唔屌
正想講

平日香港市區而家夠膽死九點已經冇乜餐廳開門 dklm
係 果人催眠自己 移民個決定係正確 (只有讚英國,踏香港)😂
仲要零晨2點開po
同人傾到3點幾都未瞓
幫樓主兜埋
返咗成年份工係輪更
星期一朝早唔駛開工
有講錯?
有茶記食架 不過嫌貴 貴唔係人地既缺點 係你既缺點
商場就度度都差唔多架啦 除左冇黃金 信和之外都冇乜大分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞