移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
依個先係令我覺得最痴線 上年有遊行個陣 我有問下d香港同事會唔會參加 幾個都話唔la 我個陣真係呆撚左
樓主凌晨都未訓?
好大壓力咁喎
因為wfc,會覺得基本影響唔到自己/個社會
事旦啦,預左俾高貴人士睇唔起,我又唔洗死,係答唔上乜鬼藝術野架啦,但起碼唔洗煩生活鎖碎事。
我都無有效BNO
用BRP開

老實講
好多呢度嘅人少少野都拉去國家層面講
少少野就話英國乜乜乜
呢啲叫「上綱上線」
你可以話Lloyds bank因為處理特衰護照唔好
但拉去英國銀行問題嘅話 咪上綱上線
好個人體驗嘅野
我開銀行 禁幾個制一星期內就寄埋卡 Barclays
有人開一個月開唔到
咁都係銀行職員/銀行分別
然後又拉去英國人做野無香港人好之類
聽到厭 有乜衰就入晒英國數 乜都拉個國家黎講
煩到西 好似香港銀行完美咁一啲都嗰公道
咁係你唔鍾意公園姐
唔係喎,我就係你口中日日係屋企既中年人
但係我一d都唔覺得英國樣樣野都好
基本上好既野可以話係好少添
不過我又唔會特別放大優點縮細缺點囉
可能我睇得開啦
覺得咩地方都有好有壞
入鄉隨俗,冇咩特別
我都係申請Barclays,都係網上開,有齊文件證明就好快開到,連分行都無入過。大貓銀行出信用咭又係上網揀完就批左。

試過教人申請,其實好多時證明文件問題或者入左野。廢係無得醫嘅。
,坐係公園又唔知做乜好,好悶架。
網上大把舖有哂list
幫你砌埋之後寄去你屋企啦
唔係理性
加拿大由細到大都係教你正能量
我夜鬼慣,無乜所謂
係香港已經唔鐘意熱鬧
唔會行街shopping
無特別野買都唔會想行入Westfield
英國大把問題
班友離地中坑都唔洗做
等下Black Friday ,睇下有無平,但今日填左self assignment,要補交稅
有香港身份證唔代表改變到骨子裡嘅支那賤種DNA
人在加拿大
交税每個月無咗十分三人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞