移民英國就年半 開始有小小頂唔順d移英撚

1001 回覆
2060 Like 184 Dislike
Agger, 一面銀仔有兩面啊巴打,有好就有壞啦,當然就係最好將好處完美利用!
cant agree more p牌仔比唔到正皮推一推
係,但無三點場囉
呢位樓主希望大家唔好亂講英國嘅不是

今時今日上得嚟開心share 要有被傳媒貼堂嘅覺悟
https://lih.kg/3327274
台灣呢啲垃圾都攞出嚟講
成班生番
要我移台我真係留港算
佢地仲有唔少係藍嘅
好多地方,但一定唔係英國 英國人最撚鍾意投訴
Facebook啲香港人group,啲細路比鬼仔打穫甘,成班人話欺凌係文化,唔好出聲,習慣下,笑撚死
大大聲聲話為咗下一代,為咗有良好教育先移民,之後個仔比人當馬騮玩就叫佢忍下
英國大學佢哋俾我嘅感覺係好依賴啲國際留學生
本地學生自從10年前加到9000鎊後都冇得再加
結果國際學生嘅學費呢幾年就節節上升

我2010年入去讀嗰個degree course
當年11000鎊,而家已經上到25000鎊
加油,去歐洲又真係唔算貴,好似港豬去堔圳咁
係 你講果啲主要係London旅遊

我好enjoy central London 嘅旅遊呀

但係住就真心垃圾咗啲

啲物價貴過巴黎

basement門口/路邊草堆 總係有千年垃圾 無人清

天價Congestion 話就環保減排 逼人轉去UG 你又完全無冷氣
等於叫你過西隧開窗 空氣仲差過地面塞車
我屌啦 學咩人講改善空氣品質
英超球場以外嘅草皮 基本上都爛撚晒
澳洲啲稅收完 真係會執好街道清潔同公園環境 養好植柀 保持空氣質素

你話啲英國佬收你咁多稅做緊乜撚
移咗加都成日睇連登
你啱,你開心咪得囉
同老師講比人歧視,學校唔理就同 council 講,據我所知 歧視會俾人踢出校😂
其實中國人有錢咗都未嘗唔係好事
起碼佢哋唔會有一種感覺係我哋嚟貪佢哋啲福利

要擔心不如擔心下啲唱衰移英港人嘅內宣變外銷
有一日出現係local 媒體
令到當地人睇完呢啲報導會討厭移英港人
影補大哥比人一拳揼到熊貓咁都話同事玩
呢個我都研究緊究竟嚟咗幾耐先至可以當本地生 😂
好似都冇乜幾單欺凌呢啲嘢
fb group都好少提及
無幾耐前先有單比人玩到轉校搬區,個老母打晒千字文
你又知人哋背後冇低調去做?

如果人哋真係融入,又點會下下上嚟移民group求助
佢哋自己都有門路去投訴

移民group 嘅admin同埋members 又唔係佢哋米飯班主
使唔使今日去咗幾多次廁所都要講埋出嚟?
咁應該係你雞校畢業
你自己去Oxbridge走一轉
啲香港畢業生大多數狗衝ibank
絕大多數都番香港 仲有啲新加坡 留英極少數
人工低稅高 有得揀都香港新加坡美國
講真既,我上面提及個幾個國家除左紐之外真係沒有誰比誰高尚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞