POE 3.22 Trial of the ancestors

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
紅藍王2粒voidstone 可以 記得去抄ruetoo 嘅cf champ
點解唔係4粒 因為剩低個兩粒門票太貴 直接去tft 比錢叫人幫手攞voidstone 仲實際
屌,唔怪得我d傷害低咗咁多

原來唔記得咗哩樣嘢

真係pay to win, 垃圾GGG

即刻feel到爆炸力十足
好有用?我淨係得紅王果粒
而家想升機體 下下都dd聲 點玩呀
btw 頭盔係咪冇混抗 search唔到
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSKSvNV2AFuiEjCkDDuO8zkYnrQaWt9V2fcP_9GqFwDd6tWV4FQioZiW7Eku77c_tC4PKsBdBTc6UmR/pubhtml
記得用pob 開 有教你點咩天賦 咩時候用咩裝 記得佢tree,item,skills 都有唔同嘅setting 記住要set 到一樣嚟抄 即係例如swap to cf 全部都要set 做swap to cf 嘅setting 唔好天賦係swap to cf 嘅setting 但item,skill 係set 做early endgame setting
另外我建議抄第一個pob single target 高啲 方便新手打王拓荒
... 你正常有兩粒 你冇兩粒點push atlas? 最終target 係四粒 咁全部map 都係t16
你自己都打到粒 你自己插上去冇發現有分別咩
插一粒都打唔哂d圖 仲可以將d爛詞拎去賣
push atlas係指d天賦點?0粒果陣都打到109/115 所以唔太知有咩分別
115 只係map 比你嘅天賦點 你打紅藍王 ,maven,uber elder 打完都比天賦點你 仲有啲見證witness 例如十王map boss,四聖獸,elder guardian ,sirus guardian ,breach boss,synthesis boss 都係比一點天賦
點解要打哂四粒 因為咁樣先可以隨意喺atlas map 揀你最鐘意嘅兩張圖嚟打 可能係因為 good layout ,good div card drop 做一個ping pong 嘅動作(打A drop B map,打B drop A map)
如果冇四粒 你係打map 時會drop yellow map ,或者低於t14 嘅red map
咁除左紅藍王
一隻叫maven 另一隻叫guardian?上tft搵呢兩個字眼carry?
原來係uber elder 同maven
想知呢兩條友既門票係咩樣
maven門票係咪1d果粒
應該普通版啦, voidstone唔洗打uber版
我都係抄緊佢, 我本身有隻ea開咗兩粒voidstone唔想再玩
其中一粒係uber elder
係打uber elder
呢個uber唔係指點85 uber天賦
點完85天賦係叫uber uber elder
開張命運卡 5X通貨 出5d 係咪陽壽了
見過有人出正五鏡
其實一般會升到幾多lv?
暫時打到88已經升得慢
一死又無10%
95lv 左右 因為96lv 開始會難升
你成日死 就要自己檢查自己build 夠唔夠defence layer
import 自己角色入pob 睇吓個health pool
我每季去到89lv就會開始farm boss,會升唔到lv
死唔係問題,唔影響你賺錢就得 反正之後都係靠5way 升lv

另外d技其實洗唔洗用晒精良?
我見d光環係加大範圍好似無咩用
例如我玩元素弓
咁我招閃電箭矢用精良分別大唔大?
乜撚嘢精良
aura 個quality 係加aoe 嘅就唔洗上Q
上Q 係for aurabot用
只有quality 加aura effect 嘅先值得上Q
LA 就上返quality 有chance to shock effect ,shock 係增加人地嘅dmg taken

btw 新手玩弓build 係有難度 好易死 我發覺呢個post啲新手好鐘意玩啲要用大量錢堆出嚟先有dmg 同defence 嘅build
其實我會建議你抄佢另一個starter poison exsang
相比cf champ 個傷害scaling 係勁撚易
30~40D 左右就dot cap 秒天秒地 又有good defence
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞